Пазарът като цяло е намалял с 4% през миналата година,

...
Пазарът като цяло е намалял с 4% през миналата година,
Коментари Харесай

Всеки трети продаден смартфон в Европа е китайски

Пазарът като цяло е намалял с 4% през предходната година, по данни на Canalys

Сумарно, китайските производители имат максимален дял от пазара на смарт телефони в Европа (снимка: Xiaomi)

Китайските производители на смарт телефони ускоряват наличието си на пазара в Европа, сочат данни на анализаторската компания Canalys за продажбите на главните марки през 2018 година.

Като цяло, пазарът на смарт телефони в Европа се е свил с 4% през предходната година – до 197 милиона броя. Прави усещане мощният спад в Западна Европа, където продажбите са намалели с 8%.

Лидер на Стария континент продължава да бъде Samsung, който е продал на европейците 16,2 млн. смарт телефона, или с 1% по-малко, спрямо резултата на корейската компания в миналата година.
още по тематиката
На второ място е американската компания Apple с продажби в размер на 14,7 млн. броя през 2018 година Производителят на iPhone записва оттегляне в продажбите с 5,1% по отношение на 2017 година

Китайските производители дружно държат максимален дял от пазара на смарт телефони в Европа – всеки трети продаден смарт телефон през предходната година носи марката на компания от Поднебесната.

Huawei и Xiaomi са най-популярните китайски марки на смарт телефон пазара в Европа. Първият от тях е доставил 13,3 млн. устройства през 2018 година, бележейки растеж от 55,7%, до момента в който Xiaomi се регистрира с 3,4 млн. смарт телефона, което е растеж от 62% за компанията.

Петото място на европейския пазар държи марката Nokia, зад който стои компанията HMD Global. През предходната година тя е продала 1,3 млн. смарт телефона, само че това е оттегляне от 18,3% по отношение на резултата на Nokia за 2017 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР