Пазарът е в неделя, но и през останалото време има

...
Пазарът е в неделя, но и през останалото време има
Коментари Харесай

Никой не подозира за това близко до България турско градче! Няма навалица от туристи, но е пълно с магазини

Пазарът е в неделя, само че и през останалото време има какво да се прави 

В Турция, покрай границата с България, има едно градче – малко по размери за южната ни съседка, само че за за нашите показа е даже огромно. Там животът си кипи, както на всички места. Има магазини, пазар, мол, само че няма такава тълпа от туристи, каквато сме привикнали да виждаме в Одрин, Чорлу и Лозенград. Става въпрос за Черкезкьой. Градът е с население 206 829 души. Въпреки че е съвсем колкото Чорлу, остава в сянката му поради близостта им.

Всъщност Черкезкьой предлага безусловно всичко, което и другите градове. Плюсът на града е, че не е цялостно с туристи. Така че умерено може да се разноски човек. Главната пешеходна улица е къса, само че красива – с кафенета и сладкарници, в които оферират турски изкушения, на които не може да устоите. 

И гладни няма да останете – на всички места има заведения за хранене за всевъзможен джоб – от първокласни до елементарни дюнерджийници.

Пазарният ден в града е неделя. По сергиите може да намерите всичко – от облекла до артикули за дома и кухнята. Цените не са скъпи, даже по-евтини от комерсиалните шопинг градове, разкриха наши читатели.

За тези, които не харесват навалицата по пазарите, в Черкезкьой има и огромен мол, както и аутлет център на обичана турска марка за облекла. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР