PayPal напуска проекта Libra на Facebook. Така глобалният гигант за

...
PayPal напуска проекта Libra на Facebook. Така глобалният гигант за
Коментари Харесай

PayPal се оттегля от проекта Libra на Facebook

PayPal напуща плана Libra на Фейсбук. Така световният колос за разплащания стана първият, който публично се отдръпва от плана, осведоми Би Би Си.

Компанията е показала, че е „ взела решението да се откаже от по-нататъшно присъединяване “, като е добавила, че продължава да поддържа задачата на Libra и ще продължи да изследва по какъв начин двете компании могат да работят за в бъдеще. "Ние продължаваме да поддържаме Libra и чакаме да продължим разговора за взаимна работа в бъдеще ", се споделя в изказването на PayPal. "Facebook беше дълготраен и скъп стратегически сътрудник на PayPal. Ние ще продължим да си партнираме и да поддържаме Фейсбук ", подчертаха от компанията.

Малко по-рано The Financial Times заяви, че PayPal е единствената компания от 28-те членове на плана Libra, която не е участвала на основната среща във Вашингтон, на която се разиска по какъв начин цифровата валута ще се бори с световните регулатори.

Освен PayPal, други колоси за заплащания - Visa, Mastercard и Stripe, също се двоумят дали да влязат официциално в плана на Фейсбук. Според Данте Диспарт, началник на дирекция „ Политика и връзки “ на Libra, 1 500 организации са „ изявили огромен интерес да вземат участие “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР