PayPal Holdings Inc се присъедини към криптовалутния пазар, с което

...
PayPal Holdings Inc се присъедини към криптовалутния пазар, с което
Коментари Харесай

PayPal въвежда разплащане с криптовалути

PayPal Holdings Inc се причисли към криптовалутния пазар, с което ще разреши на потребителите да купуват, продават и имат биткойн и други виртуални средства посредством цифровите си портфейли.

Така клиентите ще могат да пазарят от 26 млн. търговци от мрежата на компанията, започвайки от януари 2021 година, написа „ Ройтерс “. По думите на основния изпълнителен шеф Дан Шулман вярата е посредством тази услуга да се окуражи потреблението на виртуални валути в международен мащаб, както и мрежата на PayPal да се приготви за нови такива услуги, които е допустимо да бъдат създадени от централни банки и корпорации. Засега смяната ще важи единствено за титулярите на американски сметки. Планира се уголемение през първата половина на 2021-ва.

Криптовалутите нормално са нестабилни, което ги прави привлекателни за спекулантите, само че не толкоз за търговците и купувачите. Трансакциите са по-бавни и по-скъпи от тези при другите всеобщи платежни системи.

Редица централни банки по света към този момент показаха желанията си за разработка на цифрови разновидности на валутите си през идващите години, до момента в който Фейсбук стартира криптовалутния план Libra през 2019 година, измежду чиито създатели беше и PayPal, въпреки че се отдръпна няколко месеца по-късно.

След известието PayPal, най-популярната цифрова валута - биткойнът се изстреля с 4,8 на 100 нагоред до 12 500 $, сочат данни на портала Coinmarketcap, представени от ТАСС.
Биткойнът не се е търгувал на това ниво от юли 2019 година. Пазарната капитализацията на известната криптовалута доближи 262,35 милиарда $ при оптималното повишаване.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР