Пай-плитка с извара – вкусно лакомство Искате ли да изненадате

...
Пай-плитка с извара – вкусно лакомство Искате ли да изненадате
Коментари Харесай

Пай-плитка с извара или пълнеж по ваше желание

Пай-плитка с извара – вкусно лакомство

Искате ли да изненадате обичаните си хора, като приготвите освен вкусно, само че и необикновено красиво лакомство? Рецептата за къс с извара несъмнено ще ви помогне с тази задача. Изглежда в действителност ефектно.

Можете да употребявате и различен заряд за пая, да вземем за пример, конфитюр или мармалад. И, в случай че желаете да извършите солен къс, прибавете по-малко захар в тестото, а за пълнежа използвайте задушено зеле, гъби, картофи или нещо по ваш избор.

Съставки:
2 яйца
1 жълтък
250 мл. мляко
200 гр. захар
60 гр. масло
540 гр. пшенично брашно
1 с.л. царевично нишесте
1 с. л. квас
350 гр. извара
100 гр. сметана
10 гр. ванилова захар

Приготвяне:
Първо направете тестото. Изсипете топлото мляко в купа, прибавете сухата квас, 100 гр. захар, 1 яйце и щипка сол, разбъркайте. Пресейте част от брашното и омесете тестото, като добавяте последователно останалото брашно. Трябва да е меко и леко лепкаво.

 Пай-плитка с извара или заряд по ваше предпочитание

Покрийте тестото с транспарантно фолио и поставете на топло място за 1,5-2 часа. Можете леко да загреете фурната, тъй че да е топла и поставете тестото там.

 Пай-плитка с извара или заряд по ваше предпочитание

Сега дано създадем пълнежа. За задачата прибавете останалата захар, сметаната и яйце към изварата. Разбъркайте съставките с блендер или намачкайте с вилица.

Добавете ваниловата захар и царевичното нишесте, разбъркайте с миксер или блендер. Поставете пълнежа в хладилника.

Поставете тестото на масата с горната част надолу, разточете на кръг с диаметър почти 30 см. Поставете тестото върху хартия за печене.

Поставете паница с диаметър 20 см. върху тестото, нарежете краищата на пая на ленти от 1 см. Отстранете чинията и сплетете плитката. Притиснете и закрепете добре всички елементи, тъй че при печене да не се разпадне.

Покрийте пая с фолио и го прехвърлете в тава, оставете за 20 минути. Ако някои елементи са се отлепили, прикрепете ги още веднъж.

Смесете 1 с.л. мляко и един жълтък, намажете пая с тази примес. Разпределете пълнежа отмерено.

Загрейте фурната на 180 градуса, печете пая за 25 минути.

Вижте още: Пламъкът на свещта може да разкрие доста за здравето и ориста ви

Нарежете пая откакто изстине, с цел да не се разтече топлия заряд. Отгоре можете да украсите лакомството с листа от мента или горски плодове.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР