Павлова: Откритият и честен диалог са път към успехаМинистърът за

...
Павлова: Откритият и честен диалог са път към успехаМинистърът за
Коментари Харесай

Павлова: Откритият и честен диалог са път към успеха

Павлова: Откритият и почтен разговор са път към триумфа
Министърът за българското председателство Лиляна Павлова публично е „ съкратена “ с решение на кабинета. На последната си конференция на този пост тя алегорично съобщи щафетата на Румъния, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Научените уроци от българското домакинство на Съвета на Европейски Съюз

Равносметката за Павлова е, че председателството би трябвало да „ сплотява и да води “. В него няма място за “ разделяй и владей “. Откритият и почтен разговор са път към триумфа

Силното парламентарно измерение и положителната съгласуваност сред политическо и експертно равнище са основни за триумфа

Представителството е на всички – институции, гражданско общество, локални управляващи. Няма различен метод да бъде разбрано и подкрепено, в случай че не е отворено за жителите.

Какво постигнахме?

През май 2018 година на срещата на върха в София Западните Балкани получиха ясна европейска вероятност.

Държавите членки се споразумяха по ограничения за понижаване на банковия риск – стъпка към довеждане докрай на Банковия съюз и предпоставки за реформиране на еврозоната.

Постигнато е съглашение за командироването на служащи в областта на услугите при обезпечено еднообразно възнаграждение за идентичен труд на едно и също място.

Съветът одобри удвоено финансиране на „ Еразъм + “ за интервала 2021-2027 година, което дава опция на три пъти повече участници от всички равнища на обучение и образование в Европа.

Европейският капиталов проект ще продължи до 2020 година, което ще подтиква европейската стопанска система, като активизира общо 500 млрд евро, с цел да може европейските компании да разширят бизнеса си.

Председателството ни реализира политическо съглашение с Екологичен потенциал по програмата за индустриално развиване в защитата. Създава се фонд от 500 млн.евро за отбранителната индустрия. Средствата са за идващите 2 години.

Румънското председателство стартира в забавен миг поради изборите през май. Съседката ни ще работи по 4 съществени посоки и тематики,които са значими за България: спор за многогодишната финансова рамка и бюджет на ЕС; тематиката за миграция; цифрова Европа и единния дигитален пазар; Брекзит и отбрана правата на студентите.

На въпрос на БГНЕС какво не свършихме, Павлова съобщи, че България, колкото и не непретенциозно да звучи, е съумяла да затвори 78 от плануваните 105 досиета. „ Искаше ми се да реализираме повече за реализиране на общо решение по единната система за миграцията, регламентите в Банковия и Енергийния съюз.Цялото българско председателство ни е коствало 62 млн. лв. без да се включват ремонтите, регистрира Павлова. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР