Павликени. Щраусите в Зоокът Павликени се сдобиха с потомство. Шест

...
Павликени. Щраусите в Зоокът Павликени се сдобиха с потомство. Шест
Коментари Харесай

Велико Търново: Шест птици нанду се измътиха в Зоокът Павликени

Павликени. Щраусите в Зоокът " Павликени " се снабдиха с поколение. Шест пиленца от типа нанду се излюпиха преди ден в зоологическата градина, оповестиха от пресцентъра на Общината . Специфичното при този тип щрауси е, че мъжкият мъти яйцата в продължение на 40 дни. Затова след излюпването дребните птичета са неразделни с татко си. Този тип щрауси отглежда потомство един път годишно, описаха експертите. За Дони и Анастасия, както са наречени възрастните нанду, това е първо поколение, откогато преди месец бяха настанени в Зоокъта.
Истински бейбибум претърпява Зоокът Павликени в края на пролетта. Заедно с шестте новоизлюпени щрауси, в единствената зоологическа градина в региона се радват и на двумесечно сърне-лопатар, новоизлюпени пауни и новородени виетнамски прасенца.
Всеки може да види новите жители като посети Зоокъта в Павликени. Той работи без почивен ден, а входът е свободен. Сред животните има и кенгуру, маймуни гвенон, лами, мечка, чакали, вълци, бодливо свинче, язовец, богато многообразие от фазани, гълъби и други птици и др.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР