Павликени. Народният представител от ГЕРБ – Велико Търново и член

...
Павликени. Народният представител от ГЕРБ – Велико Търново и член
Коментари Харесай

Станислава Стоянова, ГЕРБ: В края на мандата възнагражденията на педагозите ще са два пъти по-високи, спрямо 2017 г.

Павликени. Народният представител от ГЕРБ – Велико Търново и член на парламентарната Комисия по обучение и просвета Станислава Стоянова посети най-голямото детско заведение в Павликени – ДГ „ Слънце ”. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Заедно с локалния общински консултант Венцислав Георгиев тя беседва с управлението и личния състав на детската градина. Работещите в ДГ „ Слънце “ не скриха голямото си удовлетворение от политиката на държавното управление в областта на образованието. По думите им, повишението на възнагражденията в бранша е довело до нараснала мотивация на педагозите и възпитателите, респективно и на качеството на процеса по образование и обучение. Доброто заплащане към този момент се отразява удобно върху престижа и атрактивността на специалността измежду младежите, споделиха работещите в Детска градина „ Слънце “ в Павликени.
Станислава Стоянова напомни, че бранш обучение е главен приоритет в програмата на актуалното държавно управление и е стихотворец ангажимент в края на мандата възнагражденията в бранша да са два пъти по-високи от тези през 2017 година, като по предварителна оценка това ще коства към 1.380 милиарда лева на държавния бюджет, в границите на мандат 2017 - 2021 година
По време на диалога народния представител от ГЕРБ Станислава Стоянова заяви, че за интервала 2018-2019 година са обезпечени 700 млн. лева за вложения в възстановяване на инфраструктурата на 500 учебни заведения и детски градини в цялата страна. В детска градина „ Слънце “ са осъществени два огромни плана, изясни локалният парламентарист Венцислав Георгиев. Сградата е санирана по план за енергийна успеваемост, финансиран от интернационален фонд „ Козлодуй ” към Европейската банка за възобновяване и развиване. А в двора на заведението са построени четири съвременни детски уреди по финансираща стратегия Проект „ Красива България ”.
Голямата горделивост на ДГ „ Слънце ”, с изключение на нейните ученици, е така наречен „ Слънчева библиотека ”. Според шефа на звеното Грета Георгиева това е първата в региона градина, в която е обособена детска библиотека. С огромна наслада националният представител подари брошура с приказки, която попълни фонда на библиотеката за подрастващи.
В Павликени Станислава Стоянова и Венцислав Георгиев организираха диалози и със аграрни производители от региона. Подобни срещи са самобитно продължение на работата на народния представител в Комисията по земеделието и храните в Народно събрание, на която Стоянова също е член. „ Павликени е обичаен аграрни край и по тази причина за мен е доста значимо да съм в деен разговор с хората от бранша. Имах опцията да схвана мнението на локални производители във връзка с политиките ни в областта на земеделието. Обсъдихме също Закона за горивата, Общата стопанска политика на Европейски Съюз и други “, разяснява националният представител Станислава Стоянова.
Интерес по време на диалозите провокира така наречен план за нов „ Закон за земята ”, който цели да изглади несъгласията сред в този момент настоящите правила като сплоти Закона за собствеността и използването на земеделските земи, Закона за опазването на земеделските земи и правилниците и наредбите във връзка с тяхното използване, както и да уреди собствеността на земеделските земи, арендните връзки и опазването на селскостопанското имущество. Земеделците, с които Станислава Стоянова и Венцислав Георгиев разговаряха, показаха мнение, че подобен закон е нужен, защото някои от в този момент настоящите правила към този момент са станали неприложими, заради морално и практическо остаряване. По думите на Станислава Стоянова, един подобен образец е Законът за запазване на селскостопанското имущество, който е признат през далечната 1974 г.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР