Павета са хвърляни по полицаитеОбщо 12 души са пострадали при

...
Павета са хвърляни по полицаитеОбщо 12 души са пострадали при
Коментари Харесай

12 души са пострадали при размириците в София

Павета са хвърляни по служителите на реда

Общо 12 души са потърпевши при митинга против управлението на Българския футболен съюз в София, който стартира преди мача България – Унгария. По първична информация двама или трима индивида от потърпевшите са с по-тежки пострадвания. Това заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на информация от Центъра за незабавна здравна помощ в София. 

Няколко служители на реда, както и няколко футболни почитатели са потърпевши при конфликтите по време на митинга, оповестиха по-рано от Министерство на вътрешните работи.  

Има изпочупени витрини на магазини в региона на ул. " Гурко " и министерство на спорта.

" Футболни почитатели са хвърляли павета по служители на реда ", сподели пред публицисти Стефан Иванов, заместник- шеф на столичната полиция. По думите му не са позволени недостатъци от позиция на организацията на защитата. Били са взети всички ограничения.

" Протестът стартира обикновено, само че в него участваха доста огранизации на почитатели, сред които има остаряла омраза. Именно тя стана причина за ескалация на напрежението ", сподели Иванов.

На място бяха изкъртени колчета, имаше нападения по коли, уточни той. В резултат на това има доста контузени служители на реда, само че те са с леки пострадвания. В част от протестиращите са открити елементи от коктейли " Молотов ", сподели Иванов.

Той добави, че уредникът на митинга се е разграничил от тези дейности.  
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/317919477848502
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР