Павел Здравков е роден през 1998 г., юноша на Славия.

...
Павел Здравков е роден през 1998 г., юноша на Славия.
Коментари Харесай

В Нефтохимик: Ще дадем всичко от себе си срещу Лудогорец

Павел Здравков е роден през 1998 година, младеж на Славия. Професионалната му кариера стартира от отбора на Монтана, където за малко е авариен вратар. След това записва един сезон за Царско село във Втора лига, а през последната година беше част от отбора на Несебър.

Ти беше първото ново попълнение след влизането на Нефтохимик във Втора лига. Как се стигна до прехвърлянето ти?

- До прехвърлянето ми в Нефтохимик се стигна посредством Недялко Москов, който година по-рано ме притегли и в Несебър, като по това време беше състезателен шеф на тима.

Син си на огромния вратар Здравко Здравков. Имал ли си съмнения дали да тръгнеш по неговия път или избора ти беше съдбоносен?

- Аз постоянно съм бил свободен в избора си и самичък взех решение да потегли по този път.Баща ми в никакъв случай не ме е задължавал, както мен по този начин и моите братя да следваме стъпките му. Дори първоначално като започнах да играя футбол не бях вратар, а започнах като бранител, само че след всяка подготовка, в най-ранните ми години в Славия, си изпълнявахме дузпи след подготовка, на които се справях доста добре като вратар, по този начин и се стигна до преквалифицирането ми като вратар.

Гледа ли той в този момент всичките ти мачове и сериозен ли е към теб?

- Не гледа всичките ми мачове, тъй като е много ангажиран с Лудогорец сега, да не приказваме пък за миналите 3-4 години, когато беше треньор в Китай и беше просто невероятно да ме гледа, само че постоянно когато има опция и мачът е ефирен, или играем покрай Разград и той е свободен,присъства на мача. Не мога да кажа, че татко ми е сериозен към мен. След мач да вземем за пример, който той е следил, разясняваме представянето ми, като първо обсъждаме слабите или не толкоз положителните ми отигравания, като ми дава насоки по какъв начин по-добре съм могъл да отиграя обстановката, след което разясняваме и положителните ми намеси. Все отново и двамата сме наясно, че макар високото равнище, до което е стигнал татко ми, има треньори, които ми дават насоки задоволително добре. Ако има рецензия от негова страна, тя е градивна.

Започнал си да тренираш в школата на Славия. Какво си спомняш оттогава?

- Там изкарах близо 9 години. След като съм прекарал толкоз доста време в клуба е обикновено да го усещам като собствен дом. Тръгнах си обаче леко наскърбен, тъй като привлякоха чужденец вратар на моята възраст, поради който нямаше да взимам присъединяване в мачовете и взех решение да напусна клуба. Вече съм футболист на Нефтохимик и ме интересува единствено актуалното ми показване.
 Късен гол донесе успеха на Нефтохимик над Черноморец (Балчик)
Късен гол донесе успеха на Нефтохимик над Черноморец (Балчик)

Единственото попадение в срещата бе дело на Живко Петков, в добавеното време.

За нежната си възраст към този момент имаш опит в три тима, преди Нефтохимик - Монтана, Царско село и Несебър. Как минаха тези начални стадии в професионалната ти кариера?

- В Монтана направих първите си крачки в мъжкия футбол, като бях трети вратар в първия тим и играех за юношите. Там изкарах година и половина,която дръзвам да настоявам,че ми беше доста потребна, след което прекосих в Царско село. В клуба останах година и половина, като този мой престой считам за най-неуспешен, защото изиграх единствено девет мача за година и половина, а също по този начин се борихме за промоция в Първа лига,но на последната права се провалихме. След Царско село, както към този момент загатнах Недялко Москов се свърза с мен, като желая да употребявам момента да му благодаря на него и на щаба на ОФК Несебър. Повярваха в мен макар грешките ми и ме оставиха да се развъртвам като от 30 мача през сезона изиграх 29.

Как се чувстваш в Нефтохимик?

- В Нефтохимик се усещам прелестно. Много съм благополучен тук, тимът е обединен и считам,че на всеки пост треньорите могат да разчитат на доста равностойни футболисти.

Как виждаш цялостното показване на тима досега?

- Засега сме пети в шампионата, само че постоянно може и по-добре, несъмнено, не се задоволяваме с това. Показахме, че сме добър тим, който може да бъде фактор. Мисля,че би трябвало да подобрим гостуващите ни мачове.

В петък тимът победи Черноморец (Балчик) с гол в добавеното време. Трудна ли беше тази победа?

- Победата беше много сложна, защото тимът на Балчик през цялото време се опита да ни изкара отвън равновесие, бавейки времето. Не се опитваха да играят футбол. Ние обаче им отговорихме с противоположното, борихме се до дъно и стигнахме до успеха в продължението.

Предстои мач за Купата на България, против най-силния тим в българския хайлайф - Лудогорец. Има ли напрежение в тима и какви са настройките за този мач?

- Не мога да кажа, че има напрежение в тима. За нас този мач е една опция да покажем на какво равнище сме и да съпоставим каква в действителност е действителната разлика сред нас и тима на Лудогорец, който е на толкоз високо европейско равнище. Върху нас няма упования, ние можем единствено и само да спечелим от този мач. Всички сме доста окуражени.Смятам,че мачът за Лудогорец няма да е толкоз елементарен, каквито са упованията.Отборът ще даде всичко от себе си.
 Антон Недялков и Якуб Шверчок с контузии, под въпрос за Лига Европа
Недялков и Шверчок с контузии, под въпрос са за Лига Европа

Шверчок има проблеми с оперираното си на два пъти коляно
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР