Павел Иванов и Мартин Нанков, ученици от ПГ "Проф. д-р

...
Павел Иванов и Мартин Нанков, ученици от ПГ "Проф. д-р
Коментари Харесай

Призови места за видински ученици в състезание по приложна електроника

Павел Иванов и Мартин Нанков, възпитаници от ПГ "Проф. доктор Асен Златаров "- Видин завоюваха второ място в България във възрастова група 11-12 клас на надпреварата по приложна електроника. Алекс Иванов и Тодор Бойчев се класираха на пето място във възрастова група 9-10 клас. Ученици от видинското учебно заведение за пета година печелят призови места в надпреварата.
"Тази година тимът на огромната възрастова група се класира на второ място от 54 професионални гимназии. Малкият ни тим остана на пето място. Състезанието е доста мъчно, доста тежко, минава през три стадия. Дадоха ни плакет, втора година към този момент печелим този плакет за принос в професионалното обучение в България от Министерството на образованието и науката ", сподели учителят по електроника и компютърна техника Боряна Борисова.
Алекс Иванов е десетокласник. Причината да не е на по-предно място в класирането е неналичието на детайли, които трябвало да употребява. Ученикът описа, че на участниците в един тим се дават общо детайли, дружно с още 50 до 100 спомагателни елементи. За 50 минути трябвало да избере единствено своите, да ги сложи и платката да проработи.
"Беше напрежение огромно. Пето място- добре е, само че можехме и по- добре. Дават една платка с детайли и слагаме детайлите на местата. Може и детето до мен да ми е взело детайлите, в този момент не знам, работим в тим ", разяснява Алекс Иванов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР