Павел Хапал е новият селекционер на СловакияБившият чешки национал Павел

...
Павел Хапал е новият селекционер на СловакияБившият чешки национал Павел
Коментари Харесай

Павел Хапал е новият селекционер на Словакия

Павел Хапал е новият селекционер на Словакия
Бившият чешки национал Павел Хапал е новият старши треньор на представителния отбор на Словакия, оповестиха от Словашката футболна асоциация. Той ще размени на поста Ян Козак, който напусна по-рано през месеца.

,,Президентът на Словашката футболна асоциация Ян Ковачик разгласи, че Павел Хапал е утвърден и назначен на поста народен селекционер на Словакия “, се оповестява в публично изказване на уеб страницата. Договорът на Хапал е до Евро 2020 с алтернатива за удължение. 49-годишният експерт показа удовлетворението си от заставането отпред на Словакия.,,За мен е чест да бъда селекционер на Словакия “, съобщи той.

Хапал има 31 мача за Чехословакия и Чехия, като е бил ментор и на няколко словашки отбора. През 2010 година той завоюва купата на Словакия с Жилина и изведе тима до груповата фаза на Шампионската лига. През 2015 година той пое треньорското кормило отпред на младежкия отбор до 21 години и ги изведе до Европейското състезание в Полша през 2017 година.

Бившият към този момент селекционер на Словакия Козак се отдръпна от поста на 14 октомври, откакто разбра, че седем футболисти на националния тим, включително и вратарят на Нюкасъл Мартин Дубравка, са купонясвали до късно след загубата на Словакия с 2:1 от Чехия в шампионата Лига на нациите. Словакия се намира на дъното в своята група без точка от първите си два дуела, а първият мач на Хапал отпред на отбора е вкъщи против Украйна на 16 ноември. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР