Павел Дочев от днес е треньорът с най-много мачове в

...
Павел Дочев от днес е треньорът с най-много мачове в
Коментари Харесай

Павел Дочев записа впечатляващ рекорд в Германия

Павел Дочев от през днешния ден е треньорът с най-вече мачове в немската Трета лига. 54-годишният български експерт от през днешния ден има 238 дуела като ментор в третото равнище на немския футбол. Постижението му обаче беше съчетано със загуба - актуалният отбор на Дочев " Виктория " (Кьолн) отстъпи с 2:4 като посетител против " Айнтрахт " (Брауншвайг) в дуел от XXVIII кръг. " Виктория " е на 13-то място с 35 т. и е единствено на 2 т. от зоната на изпадащите. В дивизията води " Дуисбург " с 47 т.

Дочев е отпред на тима от " Кьолн " от началото на сезона. Преди това от 2003 година насам той е водил в Трета лига " Падерборн ", " Рот Вайс " (Ерфурт), " Зандхаузен ", " Пройсен " (Мюнстер), " Ханза " (Рощок) и " Ерцгебирге " (Ауе), с който влезе и във Втора Бундеслига през 2016 година

През март Дочев се изравни по мачове - 237, с досегашния рекордьор Петер Фолман, само че го изпревари едвам през днешния ден, съвсем три месеца по-късно, защото шампионата в Трета лига беше прекратено поради пандемията от COVID-19.

Междувременно в мач от XXIX кръг на Първа Бундеслига тимът на " Борусия " (Мьонхенгладбах) завоюва с 4:1 като хазаин против " Унион " (Берлин). Така " Борусия " (М) излезе на 3-то място с 56 т. Начело е " Байерн " с 67, пред " Борусия " (Д) с 57, който по-късно през днешния ден гостува против " Падерборн ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР