Паузата за националните отбори приключи и клубният футбол се завърна

...
Паузата за националните отбори приключи и клубният футбол се завърна
Коментари Харесай

Шампионската лига се завръща, най-интересно ще е в Мадрид и Торино

Паузата за националните тимове завърши и клубният футбол се завърна на огромната сцена през уикенда, а през днешния ден е време за следващите борби в Шампионската лига. Мачовете от петия кръг в груповата фаза съдържат сериозна конспирация и след тях някои отбори ще си обезпечат място на осминафиналите, а други ще се простят с очакванията си да вземат участие в директните елиминации. В група " А " следва огромно дерби сред Реал Мадрид и Пари Сен Жермен. Французите към този момент се класираха за идната фаза, а даже точка на " Сантиаго Бернабеу " ще ги бетонира на първото място. Реал обаче ще търси реванш за провалянето с 0:3 в Париж и това дава обещание да трансформира мача в същинско представление. Интересен ще е и дуелът сред Галатасарай и Брюж, който по всяка възможност ще реши ориста на третото място в групата.

В група " В " Байерн (Мюнхен) записа 4 следващи победи и ще се опита да резервира цялостния си актив и при визитата на Цървена звезда. Баварците са в напредък след треньорската промяна и ще играят без напрежение, тъй като още преди няколко седмици се класираха за 1/8-финалите. Звезда има два триумфа от 6 мача против този противник, а един от тях беше в популярните полуфинални конфликти за КЕШ през 1991 година. Сръбският отбор още не е изгубил шансове за второто място, само че би трябвало наложително да победи през днешния ден и в това време Тотнъм да не завоюва против Олимпиакос. Три точки в Лондон ще подсигуряват на " шпорите " мачове в шампионата и напролет. Отборът игра мощно в дебюта на Жозе Моуриньо - 3:0 против Уест Хам, а в този момент португалецът ще желае да види сходно показване и в първия си домашен мач.

В група " С " Манчестър Сити посреща Шахтьор (Донецк) и с възможна победа може да си обезпечи освен класиране за осминафиналите, само че и първата позиция. " Гражданите " бяха безкомпромисни през септември в Украйна - 3:0, а през предходната година съкрушиха " миньорите " и с още по-гръмкото 6:0. Шахтьор спори за второто място с Динамо (Загреб), като и двата отбора имат по 5 точки. Хърватите ще гостуват на последния Аталанта с упоритостта да измъкнат най-малко тъждество. Бергамаските обаче също са в играта за продължение напред и при позитивно развиване на дуелите довечера, ще са единствено на точка зад Динамо и Шахтьор.

Дербито в група " D " е сред Ювентус и Атлетико Мадрид. В първия кръг двата отбора направиха 2:2 в испанската столица, откакто " дюшекчиите " наваксаха пасив от два гола. Юве към този момент е на осминафиналите, само че желае и първото място. Успех в Торино ще класира напред и Атлетико. В другия мач от групата един против различен излизат Локомотив (Москва) и Байер (Леверкузен). Трите точки на " железничарите " бяха извоювани точно против " аспирините ", а германците изненадаха Атлетико (2:1) и имат същия актив. Днес един от двата отбора може да направи решителна крачка към третото място, даващо право на присъединяване във етапа на елиминациите на Лига Европа.

Шампионска лига, групова фаза - 5-и кръг:

Група " А ":

Галатасарай - Брюж

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК

Реал Мадрид - Пари Сен Жермен

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК

Група " В ":

Цървена звезда - Байерн (Мюнхен)

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК

Тотнъм - Олимпиакос

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК

Група " С ":

Аталанта - Динамо (Загреб)

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК

Манчестър Сити - Шахтьор (Донецк)

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК

Група " D ":

Локомотив (Москва) - Байер (Леверкузен)

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК

Ювентус - Атлетико Мадрид

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК Шампионска Лига 5 кръг, вторник 26 ноември  Реал Мадрид 22:00предстои  Пари Сен Жермен
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР