Паузата за националните отбори приключи и битката в efbet Лига

...
Паузата за националните отбори приключи и битката в efbet Лига
Коментари Харесай

Левски ще има труден тест срещу Черно море

Паузата за националните тимове завърши и борбата в efbet Лига беше възобновена. Днес от 20:15 часа Левски посреща Черно море в опит още веднъж да се приближи единствено на точка от първенеца Лудогорец, който нощес се наложи над Етър с 2:0. “Сините” още не могат да преглътнат разочарованието от пропуснатата победа против ЦСКА-София, откакто имаха задатък от два гола, а “моряците” са в серия от 6 мача без триумф. Те стартираха стремително с две победи, само че по-късно записаха пет равенства и загуба от Лудогорец.

Не е изключено на вратата на Левски да се завърне Николай Михайлов, само че по-вероятно е под рамката още веднъж да застане Милан Миятович. Старши треньорът Петър Хубчев ще се колебае и дали да пусне от първата минута възобновения Холмар Ейолфсон. Той се контузи тежко точно против Черно море в края на октомври предходната година в конфликта за Купата на България във Варна. Ако въпреки всичко бъде преценено, че Ейолфсон не е изцяло подготвен, в центъра на отбраната до Нуно Рейш ще работи Янис Каргас. Без конкуренция по фланговете са капитанът Живко Миланов и националът Иван Горанов.

Кали Тиам и Мартин Райнов ще са двойката опорни полузащитници, а пред тях ще играе Франко Мазурек. Аут от дуела поради травма е Филипе Нашименто, който беше титуляр в дербито с ЦСКА-София. Станислав Иванов и Паулиньо ще са оръжията на “сините” по крилата, а централен нападател ще е Дени Алар. Австриецът по всяка възможност ще бъде предпочетен пред Найджъл Робърта, който имаше дълги пътувания през седмицата.

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев ще може да изпозва нападателя Родриго, само че пък дуела сигурно ще пропусне контузеният Исмаил Иса. Очаква се титуляр да е синът на наставника Илиан Илиев-младши, който в предходния кръг вкара гол против Дунав. По двата фланга ще работят Мартин Минчев и Аристоте Н’Донгала, а Патрик Андраде и Васил Панайотов ще си партнират в средата на терена.

Любопитен ще е треньорският двубой сред Петър Хубчев и Илиан Илиев, които бяха съотборници в Левски при започване на 90-те. Като треньори те имат 4 срещи между тях и Хубчев още няма победа.

Левски и Черно море са се срещали в турнирни мачове общо 119 пъти, като “сините” имат 71 победи, варненци - 18, а равенствата са 30. В София “моряците” са побеждавали единствено 3 пъти.

efbet Лига - 9 кръг:

ЛЕВСКИ - ЧЕРНО МОРЕ

Вероятни сформира:

ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Миятович; Ж. Миланов, Ейолфсон, Н. Рейш, И. Горанов; М. Райнов, К. Тиам; С. Иванов, Мазурек, Паулиньо; Д. Алар
Старши треньор: П. Хубчев
ЧЕРНО МОРЕ (4-2-3-1): Дюлгеров; В. Попов, Хантакиас, Д. Димов, Панов; Андраде, Панайотов; Ндонгала, И. Илиев, М. Минчев; Родриго
Старши треньор: И. Илиев

СЪДИЯ: Радослав Гидженов
СТАДИОН: “Vivacom Aрена Георги Аспарухов”
НАЧАЛО: 20:15 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК efbet Лига 9 кръг, неделя 15 септември  Левски 20:15предстои  Черно море
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР