Паундът падна до най-ниското си ниво от две седмици, след

...
Паундът падна до най-ниското си ниво от две седмици, след
Коментари Харесай

Паундът пада, докато напрежението между депутатите в Лондон нараства

Паундът падна до най-ниското си равнище от две седмици, откакто напрежението сред депутатите в Лондон нараства, съобщи Bloomberg. Стерлингът се показа най-зле измежду валутите на страните от Г-10, откакто министър председателят Борис Джонсън заплаши, че ще изгони консерваторите, които се опитат да блокират излизането на Англия от Европейски Съюз без договорка. В същото време английският индустриален бранш се сви през август с най-бързите си темпове от 2012 година, което също навреди на настроенията.

Британската лира падна с 0,6% до 1,2084 $ и отслабна с 0,3% до 90,71 пенса за евро. Доходността по 10-годишните облигации в Съединени американски щати падна с четири базисни пункта до 0,44%.

Бунтуващите се против разновидността Брексит без договорка депутати възнамеряват да прокарат закон до 2 дни, с който да принуждават премиера Борис Джонсън да изиска от Европейски Съюз удължение на крайния период за излизане на Англия от съюза, в случай че до избраната дата - 31 октомври, той не е постигнал договорка с Европейски Съюз.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР