Пауло Коста (вече 13-0 MMA, 5-0 UFC)постигна най-голямата победа в

...
Пауло Коста (вече 13-0 MMA, 5-0 UFC)постигна най-голямата победа в
Коментари Харесай

Пауло Коста даде заявка за шанс за титла след победа над Ромеро на UFC 241

Пауло Коста (вече 13-0 MMA, 5-0 UFC)постигна най-голямата победа в кариерата си в ММА, откакто надделя с единомислещо съдийско решение (29-28, 29-28, 29-28) един от най-знаменитите бойци в UFC Йоел Ромеро (вече (13-4 MMA, 9-3 UFC). Бразилецът продължава да е непобеден в междинна категория и евентуално скоро ще получи късмет за международната купа, откакто се оправи с втория в ранглистата по време на най-голямата галавечер досега през годината UFC 241 в Анахайм.

Paulo Costa defeats Yoel Romero via decision. How did you score the fight? Did you agree with the call? #UFC241 pic.twitter.com/GQ68XIY1SR
— MMAFighting.com (@MMAFighting) August 18, 2019
Коста не продължи поредицата си от 4 нокаута и за първи път в осмоъгълника трябваше да се бие повече от рунд и половина, само че наложи волята си над сребърния медалист в свободната битка от Сидни 2000 Ромеро, който прекомерно малко залагаше на тейкдауните и записа единствено един в последната секунда на втори рунд.

Paulo Costa beats Yoel Romero by unanimous decision

Fight of the year candidate pic.twitter.com/cO5gHbv84J
— Bleacher Report MMA (@BR_MMA) August 18, 2019
Двамата започнаха избухливо с опити за кикове, които пропускаха задачата, преди Ромеро да направи десен хайкик, полу-париран от съперника. Последваха тежки замени на крошета и всеки един от бойците бе повален по един път за секунда, само че борбата продължи. Коста притискаше противника наоколо до оградата, само че Ромеро избухна с ляво коляно в тялото и направи контраофанзива, след което се преви на земята, тъй като беше ударен инцидентно в слабините също с ляво коляно.Първият опит за тейкдаун на кубинеца беше несполучлив минута преди края и той даже изяде няколко странични юмрука, след което отговори два пъти с контриращи леви крошета.

Straight FIRE #UFC241 results: Paulo Costa def. Yoel Romero via unanimous decision (29-28, 29-28, 29-28).

Costa remains undefeated and improves to 13-0.

pic.twitter.com/2qYghMvKXH
— ON: MMA (@OnMMA) August 18, 2019
Двамата очевидно завършиха частта изморени от всичките тежки замени, като Ромеро не залагаше на комбинации, а криеше добре еднократните си крошета при пословичните си експлоадирания от близка отдалеченост.Коста продължи да притиска и да слага напрегнат съперника при започване на втория рунд и бе по-разнообразен в крошетата и вършиме си удари. Кубинецът пък стартира да залага на по-премерени удари с не толкоз мощ, колкото блян за акуратност, като още веднъж не прибягваше до опити да придвижи борбата на земя. Това се случи в последната секунда и макар сполучливия тейкдаун, Ромеро нямаше време да се възползва от него.

В началото на последния рунд кубинецът откри съперника си с тежък десен ъперкът, а Коста отговори с два десни кика в тялото. Ромеро инцидентно бръкна в окото на съперника си и двамата още веднъж използваха опцията да си вземат по този начин нужна отмора от към минута. Размените с водещите ръце не спираха, а бойците непрекъснато с гримаси посочиха, че не са засегнати от попаденията на съперника. В последните 60-ина секунди двамата бяха очевидно изморени, като Ромеро още веднъж направи тейкдаун в самия край, само че не можа да го капитализира. Публиката приветства мощно и двамата след последната сирена, тъй като борбата бе вълнуваща и оспорвана.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР