Паула Бадоса има репутацията на една от най-добрите тенисистки в

...
Паула Бадоса има репутацията на една от най-добрите тенисистки в
Коментари Харесай

Като в най-добрте си дни: Бадоса напомни за класата си и разгроми детето чудо Андреева в Рим

Паула Бадоса има репутацията на една от най-хубавите тенисистки в WTA Тура през последните години. Испанката доближи до номер 2 в международната класация, но последните няколко месеца са същински призрачен сън за нея. Бадоса, която сега е 126-та в международната класация, трябваше да претърпи безчет травми, които се отразиха, както на формата ѝ, по този начин и на мотивацията ѝ за в бъдеще, като самата тя показа в изявление, че може да не ѝ остава време на корта, тъй като живее постоянно с болката.

Днес, в първия си мач след раздялата си със Стефанос Циципас, тя направи своето най-силно показване от месеци насам. Испанката надделя четвъртфиналистката от Мадрид, Мира Андреева, с 6:2 6:3 за малко повече от 90 минути игра и по този начин в идващия кръг тя ще срещне Ема Наваро.

Тийнеджърката допускаше голям брой грешки в самото начало, като това се отрази отрицателно на играта ѝ, а нейната оптина съперничка стоеше надалеч по-солидно на корта и напълно доминираше над  над детето знамение на международния тенис. Макар и след 4:0 да се видя леко оттегляне в играта на Бадоса, то нейната преднината бе задоволително безапелационна, с цел да завоюва първия сет с 6:2.

Андреева изглеждаше доста по-мобилизирана във втората част, само че някогашната шампионка от Индиън Уелс изглеждаше подготвена да довърши започнатото и след два дълги гейма, съумя да си обезпечи преднина от пробив. Въпреки опитите на тийнейджърката да се завърне в мача, испанката удържаше на натиска, като на моменти подсещаше на най-хубавата версия на себе си, и по този начин с 6:3 стартира сполучливо своята акция в Рим!

Put it in the book
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР