Пау Салва, личен архив Живот на педали. Така 31-годишният Пау

...
Пау Салва, личен архив Живот на педали. Така 31-годишният Пау
Коментари Харесай

На колелото на хемофилията

Пау Салва, персонален списък

Живот на педали. Така 31-годишният Пау Салва дефинира своето всекидневие. Испанецът освен кара колело за наслаждение, той съвсем не се разделя с него, тъй като то е неговата терапия за битка с затрудненията от хемофилията. Рядкото генетично заболяване, при което кръвта мъчно се съсирва постанова болните да спортуват, с цел да поддържат по-добра физическа форма. И младият колоездач знае това доста добре.

„ Като бях дребен, не можех да върша доста от нещата, които вършеха децата на моята възраст. И се питах за какво, за какво не мога като другите?! “, споделя Пао, който постоянно имал свръхпротекцията на своите родители поради заболяването. Тъй като при него даже едно дребно пострадване може да аргументи неспиращо кървене, не му давали да играе постоянно на открито, да се катери по дърветата, да прави бели. „ Дори да отидехме някъде на екскурзия с родителите ми, с цел да се разнообразя, те отново ме пазеха пъклен доста, което ме караше да се усещам зле, тъй като аз желаех да се движа “, спомня си той.

Пао стартира да играе тенис на маса още на 10-годишна възраст. Научава се да се грижи по-добре за мускулите си посредством придвижване и положението му се усъвършенства. „ Лекарите ми предложиха да спортувам, тъй като ще е потребно за мен и аз избрах плуването. След което започнах да упражнявам и тенис на маса “, продължава испанецът, който играел тенис най-малко 3 часа в залата по тенис, само че по-късно се преориентирал към карането на колело. Прекарвайки по-голямата част от последните пет години в трениране и надпревари по колоездене из Европа, Пао записва бакалавърска стратегия по спортни науки в Университета във Валенсия.

Източник: YouTube

„ Връщайки се обратно във времето мога да кажа, че не съм имал огромни проблеми с кървенето, което се дължи най-много на спорта... Докато се лекувах и спортувах, се усещах по-добре и по-добре. Тогава разбрах, че мога да реализира доста, в случай че спортувам “, изясни колоездачът, който като студент осъзнава, че би трябвало да направи нещо по-мащабно, с цел да помогне на хората, страдащи от хемофилия в Испания. „ Заедно с асоциацията по хемофилия създадохме един прелестен план. И взехме решение с моята история да запалителен други хора, страдащи от хемофилия да подобрят своето физическо положение и се усещат по-пълноценни “, споделя той. Така през 2016 година започва #pedaleaporlahemofilia (в превод от испански - "на колелото

на хемофилията "). Проектът, който е подсилен от фармацевтичната компания Bayer, дава вяра на доста испанци, страдащи от генетичното заболяване. Пау

демонстрира огромна част от своето всекидневие в обществените мрежи – по какъв начин се храни, какъв брой постоянно кара колело, по какъв начин върви на доктор, по какъв начин се лекува. По този метод дава по-голяма публичност на това по какъв начин колоезденето оказва помощ при болните от хемофилия.

„ По-голямата физическа интензивност прави ставите по-здрави, което значи по-малко кървене и по-добър метод на живот “, показва той.

Свързани публикации.. Иновативна терапия оказва помощ на болните от хемофилия 1 Проф. Йоханес Олденбург: Здравната система в Германия разрешава хемофилиците да се лекуват без предели 0 Доц. Валерия Калева: Над 600 българи имат хемофилия 0

„ Аз съм щастливец, тъй като се церя по модерни способи, само че поколенията преди мен не са имали тази опция. Ние не търсим първенци, главната ни цел е да покажем какво съм постигнал аз, да мотивираме останалите...Плануваме работа с деца с хемофилия, някои от които даже да вземат участие в огромни надпревари. Смятаме да включим и техните родители в част от заниманията. По този метод те ще виждат напредъка на малчуганите и ще са спокойни, че децата им са добре, тъй като всички знаем, че за тях е доста мъчно “, споделя колоездачът пред Puls.bg.

Около 3 000 души в Испания имат хемофилия. Пау Салва

е единствено един от образците за това по какъв начин ранното диагностициране, в композиция с новаторска терапия и спорт, могат

да оказват помощ за постигането на отлични

резултати при хората с рядката болест.

Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР