Пау Гасол очаква да се възстанови напълно от контузията на

...
Пау Гасол очаква да се възстанови напълно от контузията на
Коментари Харесай

Гасол гледа към Токио и петата си олимпиада

Пау Гасол чака да се възвърне изцяло от травмата на крайници и да взе участие на петите си олимпийски игри през лятото. Провеждането на олимпиадата в Токио е сложено под въпрос от медиите през последните дни, а повода е ясна - ковид. Въпреки това Гасол, който ще навърши 40 при започване на юли и не е играл в формален мач близо година, има вяра, че ще има олимпийски баскетболен шампионат.

“Очаквам, че ще се възстановя и ще мога да поиграя още малко. Не прибързвам, всичко се случва последователно, малко по малко. Нужно е самообладание, когато си в обстановка като моята и не играеш дълго време. Дано всичко бъде наред и се възстановя в точния момент. Отказването ми е нещо, което неизбежно ще се случи, само че да забележим по кое време - дали това лято, дали идващия сезон или след това…”, сподели Гасол в изявление за Mundo Deportivo.

“Благодарен съм на испанската федерация за поддръжката, която ми се оказва от самото начало и за евентуалната опция да бъда част от националния тим идното лято”, прибавя той. Дебютното олимпийско присъединяване на Пау бе в Атина 2004, а по-късно той бе част от “Ла Роха” и в Пекин 2008, Лондон 2012 и Рио 2016, стигайки до два сребърни медала (2008 и 2012) и един бронзов (2016).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР