Пътят Югово-Лъки е строителна бутафория, направен е преди две години,

...
Пътят Югово-Лъки е строителна бутафория, направен е преди две години,
Коментари Харесай

Министър Шишков: Пътят Югово-Лъки е строителна бутафория

Пътят Югово-Лъки е строителна бутафория, изработен е преди две години, а след няколко години ще съставлява напълно друга картина и никой няма да е удовлетворен. Това съобщи министърът на районното развиване и благоустройството арх. след огледа на път III-861 Югово –Лъки – област Смолян, оповестиха от пресцентъра на МРРБ.

Тази права не е индивидуален случай, а е емблематична за метода, по който са осъществявани съществени поправки с възлагане за настоящи, уточни министърът.

Цялата права е противозаконна, ремонтът е осъществен без утвърден план, позволение за градеж и строителен контрол, сподели арх. Шишков. И добави, че този път е един от 31, за които е имало направени планове, само че никой не си е направил труда да ги разпореди и създаде по план.

Поръчката е направена от бившето управление на Агенция „ Пътна инфраструктура “ в интервала от 2018 година до началото на 2021, посочи той и съобщи, че други служби ще търсят отговорността за всички тези проблеми. „ За страдание, това е било част от държанието, което ни трансформира в строителен безпорядък в интервала 2018-2021 година “, сподели районният министър.

По време на огледа беше взета за проучване ядка от асфалтовото покритие и проби от земната основа, с цел да се разбере по какъв начин е изработен пътят в дълбочина и дали дава отговор на това, което би трябвало, в случай че ремонтът беше осъществен по план. „ Надяваме се най-малко асфалтът и земната основа да са добре, само че за жалост пътят е посипан с камъчета и с части от скали. Това е по този начин, тъй като пътят е уголемен повече от метър и скалната маса не е укрепена както би трябвало. Освен всичко останало, няма и изпълнено отводняване и този път след няколко години няма да е в това положение, което ние ще желаеме. Обезпокоени сме от това, което виждаме и ще създадем наставления “, добави арх. Шишков.

50 млн. лв. е цената на целия сектор от 31 км. Половината от тях - 25 милиона лв., към този момент са разплатени от последния постоянен кабинет по решение на Народно събрание. Министър Шишков беше безапелационен, че останалите 25 милиона няма да бъдат платени. И напомни, че до момента в който не се откри законово решение на проблема, ще се разплаща единствено осъщественото законно строителство. „ Бях предложил текст за изменение на Закона за устройство на територията, с цел да можем по законов път да създадем инспекции и да търсим метод да регламентираме тези градежи. За страдание основателите на строителния безпорядък реагираха извънредно остро, жестоко. Не единствено не пожелаха да го одобрят, само че дори не дадоха решение. За да решим казуса, би трябвало да го изговорим, да намерим законово решение. “, сподели още той.

И заяви, че неотдавна е била направена инспекция при започване на автомагистрала „ Хемус “ и там резултатите са по-фрапиращи в сравнение с автомагистрала „ Тракия “.

Там не става въпрос за нелегално строителство, само че резултатите от ядките и от земната основа са още по-лоши в сравнение с от инспекцията, която е била направена на „ Тракия “, посочи арх. Шишков и разяснява, че вложеният асфалт е по-малко от изискваното, както и че се открива вложение на шлака от „ Кремиковци “. „ Очевидно това, което се говореше в общественото пространство, стартира да излиза като обстоятелства “, заключи районният министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР