Пътят в Креснеснкото дефиле е изключително натоварен и поради релефни

...
Пътят в Креснеснкото дефиле е изключително натоварен и поради релефни
Коментари Харесай

„Пътна полиция“: Катастрофите в Кресненското дефиле са намалели, но са се увеличили ранените

Пътят в Креснеснкото дефиле е извънредно претрупан и заради релефни особености с доста завои и в двете посоки придвижване води до пораждане на чести пътнотранспортни катастрофи. Това сподели шеф група „Пътна полиция“ 

От началото на годината в дефилето са станали 23 тежки произшествия с един погубен и 12 ранени. Като спрямо предходната година броят на произшествията е намалял с 5, а на убитите с двама. За страдание ранените са увеличени с трима.

Освен кривите сектори и интензивното придвижване, основават предпоставки за пораждане на произшествия погрешно изпреварване и несъобразена скорост.

Непрекъснато се реализира натоварен надзор и обхождане на маршрута от „Пътна полиция“.

В края на 2019 година би трябвало да стартира строителството на Автомагистрала „Струма“ в сектора на Кресненско дефиле. Това е един от най-опасните пътища в страната, където постоянно стават пътни произшествия. Това ще бъде и най-сложният сектор от строителството на автомагистралата. Отсечката би трябвало да бъде приключена до 2023 година.

От АПИ споделиха, че пред чиновниците ще бъде предизвикателство построяването на трасето, тъй като е и земетръсна зона. До края на тази година се чака да бъде открита предсрочнно и правата Кресна до Сандански, а през 2020 тази от Благоевград до Крупник.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР