Пътят София - Перник все още е полузатворен, а техниката,

...
Пътят София - Перник все още е полузатворен, а техниката,
Коментари Харесай

Пътят София - Перник все още е полузатворен

Пътят София - Перник към момента е полузатворен, а техниката, която прави ремонтни действия, напусна обекта. Платното в посока София наподобява готово, само че към момента не е въведено в употреба. Това сподели инж. Росен Миланов от ДЗЗД " Пътища " -Перник в БТВ, „ Тази заран ". По думите му повода е, че Агенция " Пътна инфраструктура " не може да заплати слагането на пътна маркировка и еластична ограда.

На 12 май ни бе предоставен предпазен ремонт, според контракт с АПИ. Обектът трябваше да бъде изпълнен на 5 стадия, като крайният период за завършването на първия беше 20 юли. Непосредствено преди да изтече, получихме писмо от Областно пътно ръководство, че краткотрайната организация на придвижването би трябвало да бъде удължена с още месец, тъй като АПИ няма финансова опция да разпореди поръчка на компаниите, които правят пътната маркировка и слагат еластичната ограда, съобщи той.

Инж. Миланов добави, че сега срокът е продължен до 30 октомври и даже и финансовият проблем да бъде позволен, най-вероятно метеорологичните условия по-късно няма да бъдат подобаващи за продължение на ремонтните действия.

Той отхвърли и изказванията на служебния министър Виолета Комитова, че пътните компании са взели задатъци и не са направили поправки.

Към момента вземанията ни от АПИ са 12 700 000, не сме взели задатък за нито един обект, въпреки че ни се поставя по контракт, обясни той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР