Пътят Смолян – Мадан в района на село Тикале остава

...
Пътят Смолян – Мадан в района на село Тикале остава
Коментари Харесай

Пътят Смолян - Мадан остава затворен


Пътят Смолян – Мадан в региона на село Тикале остава затворен поради заплахата от срутване на скална маса.

Експертите, проучващи срутището на пътя Смолян – Мадан, ще показват на 19 март на ръководителя на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура " Дончо Атанасов отчет за осъществените от тях огледи и ограниченията, които наложително би трябвало да се подхващат за подсилване му, с цел да се обезпечи безвредното пътешестване на водачите по второкласния път.

Задачата на специалистите е да извърши обстоен оглед и картировка на свлачището, да се изготви мнение за механизма и динамичността на свлачищно-срутищния развой и да дадат рекомендации за осъществяването на неотложни спешни мероприятия за стабилизиране на сектора.

Те би трябвало да показват и работна стратегия за обсега и нужните за осъществяване проучвателно-проектантски работи и да дадат умозаключение, по отношение на опцията за стартиране на придвижването по сектора от републиканския път.

Алтернативният маршрут за придвижване на тежкотоварните камиони е през Рудозем – Смилян, а за леките коли и по пътя Смолян – Фатово – Рудозем.

Община Смолян сега построява нов обходен път с дължина към километър и половина, който заобикаля масива. Целта е през Орешец – Влахово да минават леките коли и да се обезпечи допустимо най-къса връзка за предвижване на жителите от района.

Агенция "Пътна инфраструктура " моли да се съблюдават инструкциите на табелите, които са сложени в региона на свлачището и да не се навлиза в затворения сектор. Опасността от срутване на скална маса нараства от падналите и през днешния ден дъждове. /fakti.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР