Пътят от пристанище Бургас до Българово ще изминат жители на

...
Пътят от пристанище Бургас до Българово ще изминат жители на
Коментари Харесай

Автошествие за обединение на българския дух

Пътят от пристанище Бургас до Българово ще изминат поданици на града и всички българи, които желаят да отдадат респект към падналите за свободата на България. Шествието е отдадено на националния празник трети март и е наречено от уредниците " Българовско шествие ".
Те канят всеки, който желае да се причисли с транспортно средство, да се включи в самодейността. Българовското шествие стартира сутринта в 09:00 часа, от Морска гара Бургас. Участниците ще получат указания от на Министерство на вътрешните работи – Бургас, за вярно и гладко прекосяване на шествието. След оформянето на колоната, тя ще премине през централните улици на града и ще се насочи към Българово. Цялото шествие ще бъде под полицейски конвой, с цел да се подсигурява сигурността на всички участници.
Организаторите имат вяра в думите, че " Народ без история е жертван на крах! " и са подготвени да потвърдят това с редици родолюбиви начинания. Шествието се организира за втора година. Участниците в самобитния автопоход ще спрат на площада в града, където ще звучат национални песни и танци. След фолклорната стратегия, пешеходно шествие ще се насочи към храма „ Свети Атанасий “. В него са съхранени костите на поданици на града, които са изгубилите живота си в битката за освобождението. В храма ще бъдат поднесени цветя.
Организаторите припомнят, че не се позволяват партийни и антипартийни флагове и лозунги от участниците в проявата. Те насочат апела: “Вземете знаме в едната ръка, цвете в другата, поканете фамилията и приятелите си и се включете в Българовското шествие!„.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР