Пътят от местността Агликина поляна“ до село Стара река вече

...
Пътят от местността Агликина поляна“ до село Стара река вече
Коментари Харесай

Ремонтираха пътя от „Агликина поляна“ до Стара река

Пътят от местността „ Агликина поляна “ до село Стара река към този момент е пристъпен. Дълго време секторът бе рисков за прекосяване поради компрометирана пътна настилка и големите дупки. След митинги на локалното население и решителната интервенция на Областна администрация Сливен, в лицето на регионалния шеф Минчо Афузов и неговия заместител Антоний Андонов, стартира изкърпване на разрушената пътна настилка от компания „ Пътно поддържане - Сливен “ ЕООД.

„ Благодаря за навременната реакция на Областното пътно ръководство и на компанията, която извърши ремонта. Искам да подчертая с признателност и това, че „ Пътно поддържане – Сливен “ даде безплатно на кметството в село Стара река спомагателни количества асфалт за изкърпване на дупките и мъчно проходимите сектори от пътя в самото обитаемо място “, разяснява през днешния ден регионалният шеф.

“Напредъкът е огромен, всички го видяха и го усещат. Успяхме да изпреварим зимата. Пътят е изцяло кадърен за прекосяване и това внесе утешение за хората. Благодаря на Областната администрация в Сливен, че направи всичко по силите си, с цел да се ускорят нещата. За нас е доста значимо, че ремонтът се реализира качествено и в двете платна, тъй че те да са проходими през зимни условия. Много сме признателни на компания „ Пътно поддържане – Сливен “, че откликна на молбата ни и дружно намерихме решение за изкърпване на сектора, преминаващ през селото. Сега ще посрещнем зимните месеци доста по-спокойно “, акцентира кметът на Стара река Николай Стефанов. Той посочи и приноса на доброволците от селото, взели участие с физически труд при изкърпване на най-сложните пътни сектори.

Николай Стефанов добави също, че локалното население е обезпечено на 100 % с дърва за огрев, за което заслуга имат Държавно горско стопанство – Стара река и общинското горско дружество в Сливен.

Път II-53, който минава през планинската територия на Сливенска област, в това число през село Стара река, е част от републиканската пътна мрежа. Той е третият по дължина второразреден път в България и свързва Северна и Южна България.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР