Пътят от дома в село Джурково до вилите, разположени в

...
Пътят от дома в село Джурково до вилите, разположени в
Коментари Харесай

Кметът на Лъки за недоволството в Джурково: Приоритет са улици без асфалт

Пътят от вкъщи в село Джурково до вилите, ситуирани в горната част на обитаемото място, няма да бъде преасфалтиран на този стадий. Това уточни пред Actualno.com кметът на община Лъки - инженер Валентин Симеонов - във връзка подписка на притежатели на постройки от вилната част, които желаеха пътният сектор да бъде отремонтиран.

радоначалникът изясни, че с приоритет за асфалтиране са улици, които нямат никаква настилка и при най-малкия паднал дъжд се получава тиня.  При първа опция Симеонов съобщи, че се планува ремонт на права, която все още е в положение " черен път " и е единствената връзка с останалата част от село Джурково на живеещите в общо 10 къщи. " Хората в зоната са най-вече възрастни, а секторът е извънредно стръмен и в по-голяма част от годината е кален ", изясни кметът на Лъки. Той акцентира, че точно заради тази причина секторът е с приоритет, тъй като слизането и качването по улицата без пътна настилка става все по-трудно.

" Към момента правата, за която сигнализират хората, е в оптимално положение. До вилите и къщите се стига даже с лека кола, защото асфалт има. Разбира се, че е добре да се преасфалтира. Но към този момент има сектори, нуждаещи се от по-спешен ремонт, който не търпи отсрочване. Ако бъде ремонтиран съответният път, то ще е след време. Защото, в случай че вложим средства за него, би трябвало да оставим жителите на 10-те къщи в другата част на селото да продължат да газят в тиня. ", сподели инженер Симеонов.

Недоволни от решението на кмета, протестиращите имат намерение да входират протестна подписка до Общински съвет-Лъки. " По този метод ще изявим волята си, като данъкоплатци и потребностите си от естествен живот и условия ", безапелационен е Ивайло Мирчев - основател на идеята.

Справка демонстрира, че събраните от налог " здания " за цялата община Лъки за 2018 година средства са в размер на малко над 18 300 лв. . Близо 80 000 лв. пък са постъпленията от такса " битови боклуци ". А съответно за село Джурково от налог " здания " приходите за предходната година са на стойност към 1 500 лв. . От " битови боклуци " за същия интервал са събрани малко повече от 5 400 лв..
" Рамката на годишния бюджет на Лъки е към 2 000 000 лв.. На територията на цялата община по последно броене живеят близо 3 000 души, само че в действителност действително непрекъснатите поданици са към 2 200 души. Част от бюджетните средства на общината се разпределят за дофинансиране в областта на образованието, за хонорари на администрацията, за поддържане и възобновяване на инфраструктурата и така нататък ", изясни в умозаключение инженер Симеонов.
Припомняме, че при започване на месец май хора от горната част на Джурково сигнализираха за незабавна потребност от ремонт на няколко сектора от пътната мрежа вътре в селото. Те желаеха в най-кратък период да се подхващат ограничения по цялостното възобновяване на пътя от Дом за лица с физически и душевен увреждания до местността " Бърчинката " ( " Хорището " ). Друго от настояванията им бе да се рехабилитира правата от параклис " Свети Никола " до същата околност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР