Пътят между Мездра и Ботевград ще бъде готов през 2024

...
Пътят между Мездра и Ботевград ще бъде готов през 2024
Коментари Харесай

Министър Шишков: Пътят Мездра – Ботевград ще бъде готов през 2024 г.

Пътят сред Мездра и Ботевград ще бъде подготвен през 2024 година Това разгласи през днешния ден служебният министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков. Той бе поканен от депутатите да рапортува какво се случва са огромните пътни планове у нас. 
Един от тях – скоростното трасе сред Ботевград и Видин, касае директно жителите на целия Северозападен район.  В правата Видин - Макреш има закъснение поради  учредяване на сервитути за множеството инженерни мрежи. Вече са издадени нужните разрешителни и следва обновяване на работата на терен, сподели министър Шишков.
На правата Ружинци – Монтана се извършват устройствени процедури, като се чака обезпечаването на трасето да е осъществено до май 2023 година и строителството да стартира от средата на идната година.
В сектора сред Монтана и Враца има проблем с трасето. Проектирано е то да минава край хранилища с муниции и в този момент се прави нова разработка, а евентуално ще се наложи и нова Оценка на въздействието върху околната среда.
Друг огромен план, който касае Северозападния район, е градежа на автомагистрала „ Хемус “. От плануваните 420 километра, все още са построени единствено 191. Строят се секторите 1, 2 и 3, като напредъкът по всеки от тях е надлежно, 66%, 20% и 47 %.
За лотовете 4 и 5, където има нелегално строителство,  МРРБ предлага законово споразумяване за " толерантност ", с цел да може да продължи работата по тези сектори.
Шести лот на автомагистралата е на крайна фаза на отчуждаване.
Лотове 7 и 8 имат проблеми с трасето - минават край хранилища за муниции и до предпазена територия с ловно стопанство. В момента се създава  решение за заобикаляне.
И при лот 9 има засечка - поради " съседство с гробище ", само че трасето към този момент е поправено и се чака да започва работата по техническия план, сподели още министър Шишков.
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР