Пътят Кричим-Девин остана затворен за няколко часа днес заради взривни

...
Пътят Кричим-Девин остана затворен за няколко часа днес заради взривни
Коментари Харесай

Пътят Кричим-Девин остана затворен за няколко часа

Пътят Кричим-Девин остана затворен за няколко часа през днешния ден поради взривни действия. Мащабната реорганизация на сектора, която се прави от месеци, основава претрупан трафик и компликации за пътуващите по третокласното трасе. За какво да внимават пътуващите в тази посока – вижте в репортажа на Димитър Димитров!

15 километра път изсечен в канара – това съставлява трасето сред град Кричим и с.Михалково, което е съвсем на върха на планината. От години пътят основава доста неудобства за водачите поради тесните си габарити и падащите на платното скални парчета.

Геодезисти са създали изследване, че през последните 50 години откогато е изработен пътя скалата е мощно ерозирала. Единственият метод сходни скални парчета да не падат на пътното платно е взривяване.

Взривовете по трасето през днешния ден продължиха повече от пет часа, през което време беше въведена цялостна възбрана за придвижване и обходен маршрут. Докато напълно бъде приключено трасето в най-тесните сектори се минава еднопосочно, а трафикът се контролира с мобилни сфетофарни уредби.
Валентина Бакърджиева, Областно пътно управление-Пловдив: Със започването на обекта има редица такива заповеди, със които се вкарва краткотрайна организация на придвижването, тъй като този обект и строителството се извършват в половин платно. При изискванията на неотбито придвижване. Това постанова изчакване в порядъка от 30 до 50 минути от целият трафик.
Реновирането на сектора се прави по стратегия Региони в напредък. Инвестицията е за близо 23 млн лв..
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР