Пътят, който води до бургаският квартал Ветрен е разбит от

...
Пътят, който води до бургаският квартал Ветрен е разбит от
Коментари Харесай

Ремонт на пътя за бургаския квартал Ветрен налага нова организация на движение

Пътят, който води до бургаският квартал Ветрен е разрушен от години. Спор сред община Бургас и Национална организация пътна инфраструктура е повода за закъснение на ремонта. Той беше за това, коя институция да финансира плана по възобновяване на пътната настилка. Между институциите не беше реализирано и съглашение, по какъв начин да бъде проведена краткотрайната организация на придвижване.
В последна сметка институциите се договориха планът да бъде сбъднат посредством взаимно финансиране от общината и страната. Дейностите към този момент започнаха и ще продължат до началото на лятото. Пътят Бургас – Ветрен е от особена значимост поради натовареното придвижване от коли, които желаят да избегнат автомагистралата, придвижването на рейсове на градския превоз, които водят жителите на квартала до домовете им и до постоянно посещавани места като Бургаски минерални бани и вилни селища в региона.
Ремонтът на правата трябваше да стартира през месец април 2019 година, само че е реалност едвам в този момент. Строителните компании, които са ангажирани с ремонта към този момент са на пътя с нужната техника и машини. Това е повода да бъде въведена краткотрайна организация на придвижване, която ще остане в действие до 31 май 2020 година. Движението ще се прави в двупосочна лента от квартал Ветрен до кръговото кръстовище на входа за Бургас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР