Пътят към успеха често е осеян с болезнени провали. Неизбежно

...
Пътят към успеха често е осеян с болезнени провали. Неизбежно
Коментари Харесай

Скачаш от скала и построяваш самолет докато летиш надолу: 14 вдъхновяващи цитата от успели предприемачи

Пътят към триумфа постоянно е посипан с мъчителни провали. Неизбежно е. Ето за какво всеки провал трябва да се преодолява, другояче човек в никакъв случай няма да узнае какво е допустимо да се реализира.

Представяме ви 14 вдъхновяващи цитата от съумели бизнесмени:

Марк Пинкус , създател на Zynga: " Ако нямаш ясна цел, това води до гибел, в резултат на хиляда компромиса. "

Майк Мейпълс , ръководещ сътрудник във Floodgate: " Не предприемачът, а бизнесът се проваля. В живота печелиш и губиш. Хватката е да се проваляш нападателно и нещата да не се одобряват персонално. Няма място за жалост. Не всичко в този живот е сполучливо. "

Мат Кътс  от Гугъл: " Преди няколко години усещах, че съм влезнал в някакъв коловоз. Така взех решение да вървя след великия американски мъдрец Морган Спърлок и да опитам нещо ново в продължение на 30 дни. Идеята в действителност е много елементарна. Помислете за нещо, което постоянно сте желали да добавите към живота си и пробвайте да го извършите в идващите 30 дни. Оказва се, че 30 дни са съвсем задоволителни, с цел да си създадете нов табиет, или да премахнете различен от живота си, като да вземем за пример гледането на вести. "

Денис Краули , съосновател на Foursquare: " Ако има нещо, което желаете да създадете, само че за това към момента не съществуват налични технологии, просто намерете най-близкия вероятен метод, с цел да се случи това. "

Стив Джобс , съосновател на Apple: " Убеден съм, че към половината от това, което разделя съумелите бизнесмени от неуспелите, е постоянството. "

Макс Левчин , някогашен основен механически шеф на PayPal: " Най-първата компанията, която основах, банкрутира със страшна мощ. Втората ми компания банкрутира малко по-скромно, само че все пак банкрутира. Третата си банкрутира както би трябвало, само че всичко беше ок. Възстанових се бързо. Четвъртата ми компания съвсем не банкрутира. Петата ми компания беше PayPal. "

Рийд Хофман , създател на LinkedIn: " Скачаш от канара и построяваш аероплан до момента в който летиш надолу. "

Катерина Фейк , съосновател на Flickr: " Хората работят толкоз постоянно върху неверното нещо. Да работиш върху вярното нещо е евентуално по-важно, в сравнение с да работиш крепко. "

Пийт Кешмор , създател на Mashable: " Ние в действителност се конкурираме със себе си. Нямаме надзор върху това по какъв начин се показват другите хора. "

Джейсън Калаканис,  основател и CEO на Mahalo.com: " Няма нещо такова като шанс. Работиш крепко и изучаваш нещата деликатно. Ако го правиш задоволително време и задоволително интензивно, успяваш. "

Ивън Уилямс , съосновател на Twitter: " Бъдете консуматори на личния си артикул. Усъвършенствайте го въз основа на личните си стремежи. Не се заблуждавайте обаче, че вие сте потребителят. "

Тони Хсие , съосновател на Zappos: " Не бъдете наперени. Не демонстрирайте показност. Винаги има някой по-добър от вас. "

Фред Уилсън , съосновател на Union Square Venture: " Пазарите идват и си отпътуват. Същото не важи за положителните компании. "

Пол Греъм , съосновател на Y Combinator: " Да ръководиш стартъп компания е все едно непрекъснато да те удрят с пестник в лицето, само че да работиш за огромна компания е все едно да те изтезават по метода waterboarding (който симулира удавяне). "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР