Пътят към разрешаване на израелско-палестинския конфликт лежи чрез създаването на

...
Пътят към разрешаване на израелско-палестинския конфликт лежи чрез създаването на
Коментари Харесай

Ердоган: Турция постигна осезаеми резултати в мирните усилия за прекратяване на руско-украинския конфликт

Пътят към разрешаване на израелско-палестинския спор лежи посредством основаването на самостоятелна, суверенна и географски интегрирана палестинска страна в границите от 1967 година и със столица Източен Йерусалим. Това сподели турският президент Реджеп Тайип Ердоган, отговаряйки на въпроси на публицисти на борда на самолета при завръщане от Египет, оповестява.

Ердоган акцентира, че интернационалната общественост не може повече да подценява този факт.

Турският водач означи със страдание, че апелите за преустановяване на огъня в линията Газа остават безплодни заради отрицателния метод на Съединени американски щати.

Според него Турция има намерение да разшири съдействието с Египет, с цел да спре клането в Газа и да реализира дефинитивно и стабилно споразумяване на палестинския въпрос. Президентът изрази убеденост, че координираните дейности на Анкара и Кайро ще допринесат доста за мира, спокойствието и стабилността в района.

Ердоган добави, че ударите на Израел против Газа, които са умъртвили цивилни, " отразяват съществена липса на съвест ".

„ Безопасността на цивилните в района не би трябвало да бъде компрометирана. „ Изпращането на цивилни от Газа в „ безвредна зона “, преди да бъде бомбардирана, подхожда ли на филантропичните полезности, законите на войната, интернационалното право и човешките права? “, сподели още Ердоган.

Турският водач още веднъж посочи неефективността на съществуващите интернационалните механизми пред световните провокации.

„ Изкривената конструкция на световната система, която отваря пътя към нови кланета, би трябвало да бъде изменена и би трябвало да бъдат въведени ефикасни механизми за надзор “, сподели той.

Говорейки за обстановката в Украйна, той напомни, че през днешния ден Турция е постигнала осезаеми резултати в мирните старания за преустановяване на руско-украинския спор. Държавният глава увери, че Анкара е подготвена да продължи стъпките в тази посока.

Относно положението на турско-американските връзки Ердоган означи, че позитивната динамичност в тяхното развиване е явна. „ В Конгреса и Сената се сътвори удобна атмосфера и кръгът от съгласувани въпроси се уголемява “, сподели той.

Ердоган акцентира, че дружно със своите районни съседи Турция ще предприеме всички нужни стъпки за противопоставяне на терористичната опасност по границите си.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР