Пътят към пристанище Варна-Запад е в критично състояние. Работници във

...
Пътят към пристанище Варна-Запад е в критично състояние. Работници във
Коментари Харесай

Работници във Варна готови на протест заради лошото състояние на пътя към терминала

Пътят към пристанище Варна-Запад е в сериозно положение. Работници във Варна са в протестна подготвеност. Това заяви Българска национална телевизия. Отсечката, която е с дължина към километър и половина, е с големи дупки, някои от които са с дълбочина над 30 см. Лошото положение на пътя основава сериозна заплаха за преминаващите по него тежкотоварни камиони , които би трябвало да стигнат до терминала.

Това е и единственият път, по който чиновниците на терминала могат да стигнат до работните си места. На доста места асфалтът се рони и има огромни пукнатини. Опасният път е общинска благосъстоятелност и се стопанисва от община Девня.

Кметът на Девня Свилен Шитов изясни, че от общината са кандидатствали по съответната стратегия за селските региони, само че не са били утвърдени. Той акцентира, че нееднократно е пускал писма, уведомления и е правил всичко належащо в случай че има опция, пътят да стане държавен, защото пристанище Варна-Запад е изходна точка към Европа.

Той съобщи, че на 24 януари този месец е поканил всички институции, министерства, ведомства, в това число народни представители от варненския регион, с цел да се разиска въпросния проблем.

Ако не бъде открито решение, кметът ще бъде заставен да затвори правата. Служителите на пристанището са в протестна подготвеност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР