Пътят към мира и спокойствието в региона минава през създаването

...
Пътят към мира и спокойствието в региона минава през създаването
Коментари Харесай

Ердоган: Ще има мир в Израел само чрез освобождаването на Палестина

Пътят към мира и спокойствието в района минава през основаването на самостоятелна палестинска страна въз основата на границите от 1967 година със столица Източен Йерусалим. Това съобщи през днешния ден турският водач Реджеп Тайип Ердоган на Световната държавна среща на върха в Дубай, съобщи турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк. 

" Израел, в случай че в действителност желае да реализира дълготраен мир, би трябвало да се откаже от експанзионистичната си политика. Всяка стъпка към решение на палестинския проблем, подхваната без основаването на палестинска страна, ще бъде неточна ", изясни Ердоган.

Турският президент изясни, че страната му е подготвена да работи като медиатор и поръчител при разрешаването на спора в линията Газа. " Готови сме да поемем отговорностите си, в това число като поръчител и медиатор по този развой. Никога няма да изоставим нашите палестински братя и сестри ", съобщи Ердоган.

" Досега Турция е изпратила 34 тона филантропични помощи за жителите на Газа и продължава да дава помощ на анклава ", сподели той, представен от държавната телевизия ТРТ-Хабер. 

Необходимо е кръвопролитията в Газа да бъдат прекъснати допустимо най-скоро, добави турският президент.

Турският водач през днешния ден още веднъж посочи, че светът е по-голям от петте страни, визирайки петте непрекъснати членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, който съгласно Анкара е належащо да бъде реформиран и в частност да бъде уголемен. 

" В момента светът минава през тъмен интервал, когато една рецесия, преди да е свършила, предизвика нова ", сподели Ердоган.

По думите му споровете напоследък са предизвикали както конкуренцията във въоръжаването, по този начин и проблемите в региона на незаконната миграция, предава Българска телеграфна агенция. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР