Пътят към мечтаното работно място винаги преминава през подготовката на

...
Пътят към мечтаното работно място винаги преминава през подготовката на
Коментари Харесай

Какво трябва да включва съвършеното CV

Пътят към мечтаното работно място постоянно минава през подготовката на CV, което е нужно при кандидатстването за съвсем всяка една позиция. Често обаче много хора се провалят още при тази първа стъпка. Според множеството работодатели тъкмо в детайлите при писането на CV-то се крие тайната за триумфа на кандидатурата за работа. Но какво би трябвало да включва съвършената автобиография, с цел да се открои тя от другите?

Форматът на CV-то е основен и несъмнено по-креативната автобиография би ви откроила в морето от претенденти. Все отново обаче оформянето доста зависи от самата работа, за която ще кандидатствате. Истината е, че нетрадиционните автобиографии не са за всеки и за всички случаи. Те могат да бъдат потребни за търсещите работа в креативен промишлености като дизайн, маркетинг, реклама и туризъм. Предимството на забавното образно показване е, че демонстрира още в самото начало метода на мислене и техническите благоприятни условия на евентуалния чиновник.

Не се увличайте обаче прекалено много, рискувате да станете протяжни и да отегчите проверяващите документите ви. Стандартната автобиография има преимуществото, че улеснява много индивидът, който я преглежда. Правилото тук е да бъдете оптимално ясни и съответни, както и да посочите всички позиции, които сте заемали досега и които са съответстващи за длъжността, за която кандидатствате.

От друга страна, внимавайте да не изпаднете в другата прекаленост, т.е. да бъдете толкоз сбити, че да си проличи неналичието на какъвто и да е значителен опит. Ако нямате подобен, не се отхвърляйте, а помислете какво може да включите като спомагателен претекст да ви извикат на изявление. Например, в случай че имате сполучливи участия на олимпиади, курсове, стажове и даже спортни надпревари, не се двоумете да ги добавите. Но и в този случай се придържайте към правилото да включвате единствено информация, която има отношение към позицията, за която кандидатствате.

Често фотографията е определяна като ненужна част от CV-то, тъй като въпреки всичко за човек се съди по качествата, а не по външния тип. Дори някои анализатори считат сходно условие за рисково, тъй като може да даде мотив за дискриминация въз основа на външен тип, възраст, пол и прочие, които не би трябвало да имат значение в процеса на асортимент. Как ще постъпите зависи напълно от вас – в случай че кандидатствате за позиция, при която външният тип е от изключително значение, може би няма да навреди, в случай че прикачите и ваша фотография. Във всички други случаи обаче това не е належащо.

Като плюс избрани работодатели считат и изпращането на CV-то както на британски, по този начин и на български. На прибавянето на заниманията също се гледа позитивно, тъй като се вижда какво претендентът обича да прави през свободното си време.

Ако към момента не сте разкрили подобаващото за вас работно място, за което да напишете съвършената автобиография, разгледайте настоящите топ разгласи на Karieri.bg:

KPMG търси Advisor, IT Risk & Compliance

" Мобилтел " търси CCDP/CCNP Collaboration Engineer

Българска народна банка търси:
Експерт
Експерт в отдел " Методология и отчетност "

Още разгласи за работа можете да намерите на Karieri.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР