Пътуващите от центъра на Пловдив през Сточна гара и ул.

...
Пътуващите от центъра на Пловдив през Сточна гара и ул.
Коментари Харесай

Облекчават трафика от Сточна гара към Асеновград, готова е интерактивна карта на светофарите в режим „зелена вълна“

Пътуващите от центъра на Пловдив през Сточна гара и ул. „ Найчо Цанов “ още веднъж могат за завиват по-лесно надясно към Асеновград при кръстовището до някогашната Мебелна къща.

От Оперативна програма „ Организация и надзор на превоза “ оповестиха, че работата на светофарната секция със стрелка за десен завой е възобновена след замяна на кабелите за електрозахранване.

„ За да облекчим трафика, през последните две години променихме етапите на светофарните уредби с спомагателна дясна секция на над 10 основни кръстовища в Пловдив. Оптимизирахме и работния режим на 115 светофарни уредби “, разяснява заместник-кметът по превоз Тодор Чонов.

По думите му системата за видеонаблюдение към този момент обгръща 27 кръстовища. Последните 3 от тях са бул. „ Източен “ – ул. „ Богомил “, бул. „ Шести септември “ – моста на Адата, бул. „ Цариградско шосе “ – ул. „ Ландос “. Тази година се планува още към 20 кръстовища да бъдат включени към Центъра за ръководство на трафика, откакто бъдат актуализирани старите светофарни уредби. Съвсем скоро се чака метаморфоза на придвижването на кръстовищата на бул. „ Асеновградско шосе “ с бул. „ Цар Симеон “ и на бул. „ Шести септември “ с бул. „ Цариградско шосе “, където в избрани часове има огромно запушване.

Благодарение на подхванатите от началото на мандата ограничения за облекчение на трафика и сигурността на придвижването по доста от пътните артерии на града работи по този начин наречената „ зелена вълна “.

От Центъра за ръководство на трафика направиха интерактивна карта. В нея са онагледени координираните режими на светофарните уредби, като със „ старт “ е показано от кое място би трябвало да се включи моторното транспортно средство. Обхванати са интервалите от 09:00 до 16:00, от 19:00 до 21:00 часа, както и целодневно в събота и неделя, при скорост на колите 45 – 50 километра в час.

От „ Организация и надзор на превоза “ обаче установяват, че с цел да се включат в „ зелената вълна “, доста водачи минават на червен светофар даже на пешеходни пътеки. Именно поради това единствено през последните дни имаше два случая с потърпевши пешеходци.

„ Пазете пешеходците на пътя, тъй като животът и здравето на хората, които вървят пешком, са извънредно по-ценни спрямо няколко минути по-ранно идване до крайната точка на пътуването с автомобил “, приканват от общинското дружество.

Интерактивната карта:
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР