Пътуващите от България за Унгария ще трябва да прекарват 14

...
Пътуващите от България за Унгария ще трябва да прекарват 14
Коментари Харесай

Унгария иска от българите два отрицателни PCR теста

Пътуващите от България за Унгария ще би трябвало да прекарват 14 дни под карантина или да покажат два негативни PCR теста за новия ковид. Това заяви началникът на кабинета на премиера Виктор Орбан Гергей Гуяш.

Правителството в Будапеща анулира множеството ограничавания през май и отвори границите си за пътуващи от Европейски Съюз плюс страните от Западните Балкани. Преди няколко дни обаче страната предстоящо ревизира разпоредбите за пътешестване поради растящия брой инфектирани от новия ковид на Балканите.

Сега унгарските управляващи разделят европейските страни на " червени ", " жълти " и " зелени " според от епидемиологичната конюнктура. Унгарци, връщащи се от " червени " и " жълти " страни, би трябвало да минават през 14-дневна карантина или да покажат два негативни теста за COVID-19, направени в петте дни преди влизане в страната.

Чужденци от " алената “ зона са тези, идващи от Албания, Косово, Черна гора и Украйна. За тях влизането в страната към момента е неразрешено. Чужденци от " жълтите " са България, Сърбия, Португалия, Румъния, Русия, Швеция и Англия. Те ще би трябвало или да бъдат поставяни под карантина, или да демонстрират негативни проби

" Зелена " зона е прилежаща Хърватия. Изключение е директното прекосяване и пътуванията по работа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР