Пътуващите българи в чужбина са се увеличили с 5% през

...
Пътуващите българи в чужбина са се увеличили с 5% през
Коментари Харесай

От какво страдат най-често туристите по Черноморието

Пътуващите българи в чужбина са се нараснали с 5% през последната година - това си проличава и по опашките на граничните пунктове всеки уикенд. Голяма част от хората избират да провеждат почивката си благодарение на туристическа организация.

Знаем ли обаче правата си? Явно не, щом и Европейската комисия стартира огромна интернационална акция под наслов " Имаш право ".

" Когато имаме пакетна отмора и пътуваме, ние можем да предявим искания както на място в хотела, по този начин и при туроператора. Златното предписание за туристите е, че би трябвало неотложно да осведомят представителя на туроператора и рецепцията на хотела. Това означа, че би трябвало да се изпълнят изискванията на контракта ", изясни Игнат Арсенов от Комисията за отбрана на потребителите в предаването " Тази неделя " по bTV.

По думите му туристите доста постоянно се оплакват от нарушени права при пътешестване – анулирани или забавени полети, или проблеми при пътешестване с трен или рейс.

Димитър Попов от Асоциацията на българските туроператори изясни, че туристите по нашето Черноморие преди всичко се оплакват от храната. Тя е максимален проблем при ол-инклузив пакетите, които се търсят от ден на ден и повече.

" Проблемът е, че в случай че туристите са били на ол-инклузив в Турция да вземем за пример, чакат същото качество на храната и тук. А при подобен слаб сезон, когато и хотелът не е цялостен, да се поддържа качество и надлежно ниска цена, е невероятно ", означи Димитър Попов.

Според него второто нещо, от което се оплакват туристите, това е шумът. " Не е наложително да е от дискотека, при едно компактно застрояване, каквото има по нашето Черноморие, рискът е доста огромен. Навремето сме предложили доста положителни условия за туристите, в този момент към този момент не можем да ги предложим, най-много поради презастрояването ", уточни Попов.

Третата група недоволства по думите му идва от отношението, като образеца с израелските туристки. " Независимо кой е прав, задоволително е, че клипът се върти израелската телевизия– това ще срине реномето на всичко ", счита още Димитър Попов.

Той беше безапелационен, че при слаб сезон печеливши са туристите, които ще пътуват в последния миг.

За случая с експанзия към израелските туристи, Игнат Арсенов от Комисията за отбрана на потребителите означи, че това е престъпно действие и към този момент са сигнализирани всички институции, които са създали инспекция. " Туристите би трябвало да знаят, че те имат права, тъй че постоянно могат да получат отбрана ", сподели той.

Много е необичайно, че имаме спад на туристи и празни хотели, а в тази ситуация имаме повтаряне на стаи, разяснява и Димитър Попов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР