Пътуващите българи в чужбина са се увеличили с 5% през

...
Пътуващите българи в чужбина са се увеличили с 5% през
Коментари Харесай

Туристите по Черноморието недоволни най - често от храната, шума и отношението

Пътуващите българи в чужбина са се нараснали с 5% през последната година - това си проличава и по опашките на граничните пунктове всеки уикенд. Голяма част от хората избират да провеждат почивката си благодарение на туристическа организация.

Знаем ли обаче правата си? Явно не, щом и Европейската комисия стартира огромна интернационална акция под наслов " Имаш право ".

" Когато имаме пакетна отмора и пътуваме, ние можем да предявим искания както на място в хотела, по този начин и при туроператора. Златното предписание за туристите е, че би трябвало неотложно да осведомят представителя на туроператора и рецепцията на хотела. Това означа, че би трябвало да се изпълнят изискванията на контракта ", изясни Игнат Арсенов от Комисията за отбрана на потребителите в предаването " Тази неделя ".

По думите му туристите доста постоянно се оплакват от нарушени права при пътешестване – анулирани или забавени полети, или проблеми при пътешестване с трен или рейс.
Николина Ангелкова: Нека да не отписваме сезона По думите й цените на чадър и шезлонг по плажовете у нас варират сред 3 и 5 лв.
Димитър Попов от Асоциацията на българските туроператори изясни, че туристите по нашето Черноморие преди всичко се оплакват от храната. Тя е максимален проблем при ол-инклузив пакетите, които се търсят от ден на ден и повече.

" Проблемът е, че в случай че туристите са били на ол-инклузив в Турция да вземем за пример, чакат същото качество на храната и тук. А при подобен слаб сезон, когато и хотелът не е цялостен, да се поддържа качество и надлежно ниска цена, е невероятно ", означи Димитър Попов.

Според него второто нещо, от което се оплакват туристите, това е шумът. " Не е зедължително да е от дискотека, при едно компактно застрояване, каквото има по нашето Черноморие, рискът е доста огромен. На времето сме предложили доста положителни условия за туристите, в този момент към този момент не можем да ги предложим, най-много поради презастрояването ", уточни Попов.

Третата група недоволства по думите му идва от отношението, като образеца с израелските туристки. " Незаивсимо кой е прав, задоволително е, че клипът се върти израелската телевизия – това ще срине реномето на всичко ", счита още Димитър Попов.

Той беше безапелационен, че при слаб сезон печеливши са туристите, които ще пътуват в последния миг.
Не е повдигнато обвиняване на хотелиера от „ Слънчев бряг ” Колеги се изрекоха в негова отбрана, а израелските туристки описаха прекарванията си пред bTV
За случая с агреси към израелските туристи, Игнат Арсенов от Комисията за отбрана на потребителите означи, че това е престъпно действие и към този момент са сигнализирани всички институции, които са създали инспекция. „ Туристите би трябвало да знаят, че те имат права, тъй че постоянно могат да получат отбрана ", сподели той.

Много е необичайно, че имаме спад на туристи и празни хотели, а в тази ситуация имаме повтаряне на стаи, разяснява и Димитър Попов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР