Пътуванията на президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и

...
Пътуванията на президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и
Коментари Харесай

Foreign Policy за резултатите от посещенията на Путин и Байдън в Близкия изток

Пътуванията на президентите на Русия и Съединени американски щати Владимир Путин и Джо Байдън в Близкия изток демонстрираха, че страните от района поддържат Москва при образуването на многополюсен свят, написа списание Foreign Policy.

По мнението на създателите на публикацията, обиколката на американския водач в близкоизточните страни не е постигнала забележителен триумф.

" Оскъдните резултати от визитата на Байдън в Близкия изток демонстрират, че главните районни играчи, изключително от страните от Персийския залив, не желаят да се откажат от връзките с Русия и Китай. <…> Москва има общи цели с съвсем всички сътрудници на Вашингтон в района, от високите цени на енергийните запаси и на първо място образуването на многополюсен свят “, цитира РИА Новости създателите на публикацията.

Авторите акцентират, че Байдън не е съумял да принуди престолонаследника на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман да " работи по заповед " от Вашингтон по въпроса за увеличение на производството на нефт.

„ Саудитците в този момент имат доста повече припокриване с руснаците по цените на петрола, в сравнение с със Съединените щати по въпросите на районната сигурност “, написа FP.

Авторите на обявата нарекоха съветския водач ловък състезател в Близкия изток и означиха, че визитата му в Техеран удостоверява, че Москва има сътрудници, заинтригувани от съдействие в района.

По-рано Путин, дружно с президентите на Иран и Турция, взе участие в тристранна среща на върха за Сирия, която се организира в Техеран. Освен това президентът организира диалози както с иранския, по този начин и с турския си сътрудници, както и с иранския нравствен водач Али Хаменей.

Миналата седмица Джо Байдън направи обиколка на Близкия изток. В резултат на визитата си в Саудитска Арабия той съобщи, че чака по-нататъшно увеличение на доставките на нефт. Но локалните министри настояха, че имат намерение да вземат политически решения в сходство с пазарната логичност и в границите на обединението ОПЕК +, която включва и Русия.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР