Пътуванията на българите са нараснали двуцифрено в периода април -

...
Пътуванията на българите са нараснали двуцифрено в периода април -
Коментари Харесай

Пътуванията на българите нарастват значително през второто тримесечие

Пътуванията на българите са нарастнали двуцифрено в интервала април - юни, демонстрират данните на Националния статистически институт. Общо през трите месеца 1.219 млн. българи са пътували, като предстоящо множеството от тях са пътували в страната - 75.7%, 19.1% са били единствено в чужбина, а 5.2% - и в страната, и в чужбина. В съпоставяне със същото тримесечие на 2018 година общият брой на пътувалите нараства с 12.4%, сочат данните.

Очаквано през интервала най-вече са пътували българите на възраст 25 - 44 години - 548 хиляди, или 44.9% от всички. Във всички възрастови групи доминира относителният дял на пътуванията в страната, като най-голям е при хората на възраст 65 и повече навършени години - 78%. При пътуванията в чужбина делът на пътувалите на възраст 25 - 44 години е максимален - 19.9% от пътувалите в съответната възрастова група.

По-голяма част от туристическите пътувания както в страната (46.2%), по този начин и в чужбина (78.4%) са били за " отмора и екскурзия ".

Като независими са били регистрирани 1.485 млн., или 89.2% от общия брой персонални пътувания. Относителният дял на независимите пътувания без резервация в страната е 94.2%, а на тези в чужбина - 68.5%.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР