Пътуването в снега и леда е опасно, особено с кола.

...
Пътуването в снега и леда е опасно, особено с кола.
Коментари Харесай

4 мита за шофирането през зимата


Пътуването в снега и леда е рисково, изключително с кола. Шофьорите постоянно са осведомени за най-безопасните способи за работа и грижи за автомобила при зимни условия. Но дали всичко е по този начин, както си мислим?

Мит №1: Винаги би трябвало да оставяте транспортно средство на луфт, преди да потеглите в студено време

 90df2d09-d42f-8bae-017f-bd75859453cb

Мит №1: Винаги би трябвало да оставяте транспортно средство на луфт, преди да потеглите в студено време

Макар че може да е комфортно да се качите във към този момент затоплено транспортно средство, празният ход на автомобила, преди да потеглите в студени условия, може да е нездравословно за вашето здраве, портфейл и кола.

Въглеродният окис, който моторът изпуска по време на придвижване на автомобила, е рисков и горивото се изразходва по-бързо.

Според някои водачи, че тези жертви си заслужават, с цел да защитят своите транспортни средства.

Авто експерти, обаче настояват, че няма смисъл от това да оставите колата си да работи за известно време, преди да я подкарате.

Честото неправилно разбиране произтича от обстоятелството, че е имало време, когато е било належащо „ загряване “ на колата.

Преди години, когато колите не бяха следени от компютър или не се впръскваше гориво, трябваше да разчитат на механична доставка на гориво.

През зимата, когато беше извънредно студено, този съставен елемент на карбуратора не работеше добре и трябваше да се загрее, преди да проработи дейно.

Днешната технология разрешава на компютъра на автомобила да компенсира температурната разлика, с цел да може да проработи неотложно и дейно.

 b38771b8-be44-d4b3-d073-bb41a25c603b

Мит №2: Задвижването на четирите колела прави автомобила безвреден за шофиране в снега

Въпреки че задвижването на четирите колела е съществено преимущество при постигане на дестинация в снега, това не може да помогне за прекъсването му.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР