Пътуването със самолет понякога е доста натоварващо, дори и да

...
Пътуването със самолет понякога е доста натоварващо, дори и да
Коментари Харесай

Не яжте тези неща преди полет

Пътуването със аероплан от време на време е много натоварващо, даже и да не се усещаме зле, до момента в който летим, съобщи Profit.bg.

Ако не се сервира храна, пасажерите постоянно носят свои закуски в самолета, с цел да залъжат глада си. И в случай че мислите, че някои от вашите желани закуски на борда са здравословни, ще бъдете сюрпризирани да разберете, че не постоянно изборът ви е верен. Според диетолога Кейт Скарлата, има някои храни, които би трябвало да избягвате преди и по време на полет, с цел да не рискувате стомашен дискомфорт. Вижте кои са те:

1. Протеинови храни, богати на сяра

Консумирането на храни, като протеинови шейкове, яйца и месо, преди полет не е добра концепция, тъй като зареждат микробите, които водят до формиране на сероводород, споделя Скарлата. " Отнема към три до пет часа, преди те да стартират да образуват газове. Ако имате едночасов полет, няма проблем, само че в случай че е по-дълъг, е по-добре да ги избягвате.

 2. Ядки

Ядки, в това число бадеми, кашу, кестени, ленено семе, лешници и шам фъстък, са богати на ферментиращи нишки, които са идеални за формиране на газове, споделя Скарлата. " Тези храни са здравословни за множеството хора, само че могат да причинят противен дискомфорт в корема, още повече, че газът в червата се уголемява, до момента в който летите нависоко в кабината под налягане.

3.  Сушени плодове

Повечето сушени плодове - изключително в случай че ги ядете в огромни количества – са богати на сорбитол и фибри, които притеглят вода и са причина за газове. Освен това сушените плодове са с високо наличие на захар и калории.

4.  Дъвки и бонбони без захар

Те са богати на подсладители, като манитол, сорбитол и ксилитол, които имат разхлабителен резултат. А едва ли ще желаете да летите с диария.

5. Хумус

Тази храна се счита за доста здравословна в Средиземноморието, само че помислете, преди да я консумирате преди полет. В нахута се съдържат доста влакнини, които провокират отичане и щедро обособяване на газове, изключително при по-чувствителни стомаси. Нещо, което едва ли ще желаете да изживеете по време на полет.

6. Гранола барчета с дестилат от корени на цикория

Коренът от цикория може да докара до отичане по време на пътуването, споделя Скарлата, по тази причина погледнете етикета на съставките, преди да купите. Гранола питейни заведения с ядки и / или сушени плодове също може да бъдат проблематични по време на полет.

7.  Мексиканска храна

Само си представете – лук плюс чесън води до газове. В мексиканската храна нормално има и фасул, който води до отичане на корема (както нахута), както и люто, което може да докара до нервиран корем.

8.  Картофен чипс

Колкото и да са вкусни, тези закуски са с високо наличие на мазнини и сол, споделя Скарлата. Това включва и обичаните на самолетните компании закуски от палети и фъстъци. " Твърде доста солени артикули могат да ви накарат да задържите повече течности, които предизвикват отичане, дружно с отичане на ръцете и краката ", сподели тя. " Те също по този начин могат да доведат до киселини. "
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР