Пътуването със самолет е най-бързият и удобен начин да стигнете

...
Пътуването със самолет е най-бързият и удобен начин да стигнете
Коментари Харесай

Какво се случва с тялото ви, когато пътувате със самолет?

Пътуването със аероплан е най-бързият и комфортен метод да стигнете до всяка отдалечена точка на земята. Докато сте в самолета обаче, тялото ви търпи доста промени под натиска на налягането и пониженото количество О2, защото не е основано да бъде в тези условия.

Ако не се чувствате изключително добре по време на полет, ето какви могат да бъдат аргументите за това.

Ниските равнища на О2 ви вършат сънливи и предизвикват главоболие

Освен тълпите по летищата и стресът, който летенето предизвиква на доста хора, неналичието на О2 способства да се чувствате зле както при дълги, по този начин и при по-кратки полети. Ако се чудите за какво ви спохожда главоболие и унесеност всякога, когато сте на борда на аероплан, то пониженото количество О2 несъмнено оказва такова въздействие.

Кръвта се събира в краката, причинявайки отичане

По време на дълъг полет кръвообращението страда съществено поради седналото обездвижено състояние, в което се намират пасажерите. Това предизвиква сериозен дискомфорт в долните крака, болки, вдървеност и най-много отичане, което може да трае няколко дни.

Дехидратация

Въздухът, който дишате във фюзелажа идва извън, без значение на каква височина се намирате. Когато самолетът е високо, въздухът е много по-разреден и изсъхнал спрямо този на земята. По този метод хидратацията в тялото в допълнение понижава, тъй като не можем да си набавим нужната влага посредством въздуха. За да компенсираме би трябвало да пием повече течности, само че това не е добра концепция в аероплан, защото честите визити на тоалетната основават дискомфорт.

Налягането в кабината може да ви аргументи газове и отичане

Не ви се е сторило, а в действителност получавате газове по време на полет. Това се дължи на нарасналото налягане високо в небето, което упражнява напън на червата. Това затруднява функционалностите им и предизвиква поява на отичане и газове.

Ушите заглъхват

Високото налягане оказва въздействие и върху вътрешното и междинното ухо, причинявайки заглъхване. Ако имате неприятния шанс да сте със запушен нос на борда, това може да провокира и болежка в ушите поради спомагателните усложнения в изравняването на налягането в междинното ухо поради хремата.

Може да не усещате усета на храната добре

Пониженото количество на влагата в салона на самолета провокира дехидратация в тялото, която се отразява на количеството слюнка в устата. Това провокира сухота, изключително при дълъг полет, която пречи на вкусовите рецептори да извършват обикновено функционалностите си. Затова храната в самолета може да ви се стори безвкусна. Освен това може да развиете и неприятен мирис по време на пътуването по същата причина./az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР