Пътуването сам е доста скучно - едва ли някой ще

...
Пътуването сам е доста скучно - едва ли някой ще
Коментари Харесай

Пътуване с кучето в чужбина - какво трябва да знаем?

Пътуването самичък е много скучно - надали някой ще спори с това. Въпреки това, доста хора са скептични по отношение на концепцията за избор на куче като сателит: те споделят, че това е притеснителна работа и е малко евентуално едно животно в действителност да показа вашето наслаждение от красиви гледки. Но това е единствено на пръв взор.

Четириногият другар като никой различен ще освежи дейната отмора. По време на дълги разходки кучето в никакъв случай няма да прекъсне вашето съзерцаване на заобикалящата среда с недоволства, че желае да пие, да яде или че към този момент не може да направи крачка от отмалялост.

След доста месеци на дежурна връзка на работа и даже вкъщи, най-сетне можете да говорите на някой за всичко, което ви вълнува. И никой няма да ви назова вманиачен, в случай че разкажете в детайли на кучето си за всички проблеми и му споделите философските системи, които са узрели в свободното ви време - в противен случай!

Ще намерите най-благодарния слушател на света, който, без да откъсва очи от вас и старателно движи уши, с цел да не пропусне тон, ще се вслушва във всяка ваша дума. Съгласете се, в името на това си коства малко проблеми, преди да си тръгнете! Да забележим какво ще би трябвало да подготвите.

Документи за пътешестване с куче

Най-трудното нещо, когато пътувате с домакински любим, несъмнено, е да оформите документи за пътешестване с домакински любим. Проучете всички детайлности за нужните документи и къде можете да си ги набавите: някъде скъп документ се издава единствено въз основа на ветеринарен паспорт с бележки за всички планувани имунизации, някъде ще бъдат помолени да доведат куче за обзор.

Ако би трябвало да пътувате с куче в чужбина, с изключение на ветеринарномедицинско удостоверение ви е нужен интернационален ветеринарномедицински паспорт с информация за вас и вашето куче на британски език. Обърнете особено внимание на имунизациите - те би трябвало да бъдат направени с ваксини, отговарящи на интернационалните стандарти, и не по-рано от 30 дни преди заминаването.

Паспортът на кучето би трябвало да съдържа и датите на отнасяне от ендо- и ектопаразити - бълхи и глисти. Някои страни също изискват спомагателни имунизации против избрани болести за влизане.

Тест за антитела против бяс

За да преминете границите на Ирландия, Швеция и някои други страни може да се нуждаете и от резултати за съществуване на антитела против бяс. Проблемът е, че подобен разбор се прави на доста малко места. Така че, би трябвало да се погрижите за този въпрос авансово.

Необходимо ли е чипиране на кучето

Ако планирате пътешестване с куче до Европа - без значение дали с кола или по различен метод - наложителното изискване е животното да има чип. Тук няма компликации: тази най-проста процедура ще се извърши бързо във всяка ветеринарна клиника. Просто се уверете, че знакът за чипиране е подложен върху ветеринарния паспорт.

Сега остава да се получи лиценз за извеждане в чужбина на кучето. И още веднъж, това може да стане на малко места. Ако кучето има потекло, формирано в сходство с всички правила, тогава няма да е належащо да представяте животното.

Какво още би трябвало да се направи

Степента на вашето " главоболие " зависи директно от метода на придвижване. Пътуването с куче с кола е най-щадящият вид. Тук вие сте на вашата " територия " и можете да транспортирате куче с всевъзможен размер гратис и без специфични правила. Но, несъмнено, би трябвало да се погрижите за сигурността на вашия другар. Най-добрият вид е да инсталирате транспортна клетка в колата. Ако кучето ви е привикнало да седи на седалките, тогава най-малко го закрепете със специфичен колан за кола към приставката на защитния колан.

Пътуване с куче със аероплан

 Пътуване с кучето в чужбина

Когато планирате да стигнете до обичаната дестинация със аероплан, би трябвало да научите добре разпоредбите за превозване на животни в дадена самолетна компания. Тези правила могат да варират, и то много доста. Някои самолетни компании не позволяват повече от две кучета на борда, тъй че резервирайте допустимо най-рано, с цел да предотвратите различен късметлия да заеме мястото на вашия другар.

За полета на всички кучета е нужна транспортна клетка, нашийник, каишка и намордник (дори и за чихуахуа). Има разнообразни условия за размерите на клетката, тъй че би трябвало да разберете и да ги следвате тъкмо, без да се надявате, че по някакъв метод ще ви бъдат простени два спомагателни сантиметра. Клетката би трябвало да има водоустойчиво дъно, върху което наложително би трябвало да поставите водоустойчива пелена.

Пътуването със аероплан е по-удобно с куче под 8 кг. По предписание всички самолетни компании разрешават полета на малко куче в кабината. Но не забравяйте да претеглите домашния любим дружно с клетката, преди да тръгнете. В последна сметка не желаете кучето ви ненадейно да бъде изпратено в багажното поделение, в което всеки, който „ тежи “ 8 кг, е жертван да пътува. В края на краищата, кучето би трябвало да е квалифицирано за подобен тест авансово, като му се дава успокоително или сънотворно.

Пътуване на куче с трен

Всичко зависи от страната. Така да вземем за пример в Швеция, Македония, Хърватия, Словения кучетата въобще не се позволяват в железопътния превоз, а във Финландия също ще би трябвало да закупите всички места в купето.

Туристически най-малко

Ето още една изгода от пътуването с куче – то няма да ви кара да мъкнете тежкия му куфар със „ единствено най-необходимото “. Но въпреки всичко би трябвало да вземете нещо за вашия приятеля. На първо място, това е купа. Сгъваемият вид за къмпинг е доста комфортен, само че в случай че карате кола, можете да вземете и нормалните съдове.

Когато пътувате с куче, е наложително постоянно да имате ресурс от чиста вода и, несъмнено, суха храна - най-добре тази, която кучето яде вкъщи. Ако решите да му давате от вашата храна, имайте поради, че кухнята в дадената страна може да не е по никакъв начин подобаваща за куче. Не желаете да се приберете вкъщи с болно куче, нали?

Не забравяйте да добавите няколко съществени ветеринарни медикаменти, антисептик, лосион за уши и очи и така нататък, както и превръзки и мокри кърпички към вашия комплект за първа помощ.

И кучето не се нуждае от нищо друго и можете умерено да отидете да видите света. И бъдете сигурни: вашият четириног сателит на драго сърце и признателност ще показа с вас насладата от откритията в безусловно всяка точка от него. Защото за едно куче целият свят си ти!

Вижте още:

- Как да пътуваме с домашния любимец;

- Пътуване с котката в аероплан - какво би трябвало да знаем;

- Пътуване с котката в чужбина - какво би трябвало да знаем.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР