Пътуването с празничен влак по маршрута на теснолинейката в деня

...
Пътуването с празничен влак по маршрута на теснолинейката в деня
Коментари Харесай

Засилен интерес към пътуване с теснолинейката навръх 3-ти март

 Пътуването с празничен трен по маршрута на теснолинейката в деня на националния празник Трети март към този момент се трансформира в традиция.

От няколко години влакът се изпълва с хора от цялата страна, обхванати от празнично въодушевление и родолюбив дух. 

От гарата в Якоруда пътуващите ще се насочат с тържествено шествие към градския площад. В читалището ще има готова стратегия от локални и гостуващи самодейни сформира, след което на площада ще се извие трансформиралото се към този момент в традиция на този ден кръшно хоро.

Интересът към единствената у нас теснолинейка нараства от ден на ден. За облекчение на туристите е основан и аудио тур, който дава информация за забавните места по маршрута й на три езика - български, британски и съветски. Според наблюденията от приложението през последните три месеца са се възползвали най-вече съветски жители. 

Линията свързва Септември с Добринище. Маршрутът се изминава за към 5 часа и е един от най-красивите. Теснолинейката минава и през най-високата гара на Балканския полуостров " Аврамово ", ситуирана на 1267 метра надморска височина, допълват сътрудниците от Българска национална телевизия.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР