Пътуването по време на пандемията от Covid-19 може да се

...
Пътуването по време на пандемията от Covid-19 може да се
Коментари Харесай

Ето защопътуването по време на Covid-19 може да е изгодно

Пътуването по време на пандемията от Covid-19 може да се окаже изненадващо добра концепция с доста преимущества. Ето по какъв начин да се възползвате от тях.

Пандемията се отрази на съвсем всички сфери от живота ни, само че свободното пътешестване е може би едно от нещата, които най-вече липсват на запалените пътешественици. Макар на пръв взор моментът да не е подобаващ за пътешестване в страната и по света, рецесията има и своите преимущества. Ето кои са те и по какъв начин да се възползвате.

По-ниски цени

Кризите смъкват цените и сегашният случай не е по-различен. Отстъпките, които туристическите организации, самолетните компании и хотелите ще ви дадат, са най-различни и зависят от дестинацията. В доста случаи получавате безвъзмездни бонуси - екскурзии на място, които другояче се доплащат, безвъзмездна застраховка анулация на пътешестване (когато резервирате през туристическа агенция) или по-висока категория хотел на цената на по-ниска.

По-малко хора на дестинации, които всекидневно са препълнени

Има дестинации по света, на които забележителностите не могат да се видят поради прекомерно многото туристи. Всеки, който се е бутал с лакти с човешката маса, която се носи като мътна река по уличките на Венеция, знае защо става дума. Ако не харесвате тълпите, тъкмо в този момент е моментът да видите някои от най-известните места по света - Рим, Париж, Флоренция, Барселона.

Безопасно е колкото и да си стоите у дома (стига да вземете мерки)

От новинарските уеб сайтове, уеб страницата на външно министерство, специфичната секция на туристическия портал и туристическите организации можете да се информирате в действително време за броя на инфектираните на мястото, за което желаете да пътувате.

Не подценявайте факторите, които от време на време дават огромни разлики в цифрите - метода за преброяване на болните (в някои страни включват и броя на евентуалните, само че непотвърдени случаи), правилото на проучване (на инцидентен принцип или на огнища), броя на направени проби и други

На доста места разпространяването на вируса е сходно с това в България - т.е., в случай че отидете там, сте в сигурност колкото и вкъщи, стига да взимате всички защитни ограничения, които към този момент са ви до болежка познати.

Хигиената в самолетите се увеличи

Не е нужно да сте работили в самолетна компания, с цел да подозирате, че хигиената на борда на самолетите в никакъв случай не е била на толкоз високо равнище като в този момент. Авиокомпаниите са подготвени на всичко, с цел да върнат изгубените си клиенти - някои лимитират броя на пасажерите на борда, с цел да се съблюдава отдалеченост, други прекратиха сервирането на храни и питиета, с цел да се понижи контактът сред екипажа и пасажерите. Няма потребност да се тревожите и за въздуха, който ще дишате в самолета дружно с останалите пасажери - самолетните вентилационни системи имат HEPA филтри, сходни на тези, които се употребяват в лечебните заведения.

По-добре е да резервирате през туристическа организация

Ако разгласят възбрана за влизане в страната, за която пътувате, анулират полета ви или се случи нещо друго непредвидено в последния миг, имате по-голям късмет да излезете (почти) сухи от обстановката, в случай че сте резервирали през туристическа организация. Туристическите сътрудници умеят да работят в спешни обстановки, имат дългогодишни връзки с доставчиците си (авиокомпании, хотелски вериги, локални агенции) и евентуално ще получат по-бързо и по-добро обезщетение или решение на зародилия проблем.

От друга страна, в случай че ви се постанова да се свържете по телефона с центровете за обслужване на огромните уеб сайтове за резервации или с самолетната компания, с цел да анулирате или презаверите почивката си, е доста евентуално да прекарате часове наред в изчакване за свързване с оператор.

Има и още нещо - не забравяйте, че туристическите организации работят и за името си, при рецесия те ще се постараят да изстискат допустимо най-хубавото за клиента си, даже и това да не им донесе облага.

Заредете се с дезинфектант и маски, спазвайте отдалеченост, мийте си ръцете - задоволително е да спазвате тези ограничения и ще сте в сигурност, без значение какъв брой надалеч пътувате!


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР