Пътуването на Си е първото извън страната след пандемията от

...
Пътуването на Си е първото извън страната след пандемията от
Коментари Харесай

Първа чуждестранна визита на Си Дзинпин след пандемията. Среща се с Путин

Пътуването на Си е първото отвън страната след пандемията от COVID-19 и демонстрира какъв брой убеден е китайският общественик във властта си и какъв брой рискова е станала обстановката на геополитическата сцена - борба на Русия със Запада поради Украйна, рецесия към Тайван и задъхана световна стопанска система.

 

Си би трябвало да бъде на държавно посещаване в Казахстан в сряда и по-късно ще се срещне с Путин на срещата на върха на Шанхайската организация за съдействие в античния град на Пътя на коприната Самарканд в Узбекистан.

 

Кремъл отхвърли да даде детайлности по съществото на договарянията. Китай към момента не е удостоверил проектите за пътешестване на Си.

 

Срещата ще даде опция на президента Си да подчертае своето въздействие, до момента в който Путин може да показва наклона на Русия към Азия. И двамата водачи могат да покажат своята съпротива по отношение на Съединени американски щати.

 

Някога старши сътрудник в световната комунистическа подчиненост, Русия след разпадането на Съветския съюз през 1991 година в този момент се счита за младши сътрудник на възраждащия се комунистически Китай, който се предвижда да изпревари Съединените щати като най-голямата стопанска система в света през идващото десетилетие.

 

Въпреки че партньорството изобилства от исторически несъгласия, няма признаци, че Си е подготвен да се откаже от поддръжката си за Путин в най-сериозната борба на Русия със Запада от разгара на Студената война.

 

Вместо това двамата 69-годишни водачи задълбочават връзките си. Търговията скочи с близо една трета сред Русия и Китай през първите 7 месеца на 2022 г.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР