Пътуването им към съвместното вдигане на трофея на Жул Риме

...
Пътуването им към съвместното вдигане на трофея на Жул Риме
Коментари Харесай

„Той никога не е забравил корените си“: Бившият въгледобивен град, където сър Боби Чарлтън се е научил да рита топка, си спомня футболната легенда

Пътуването им към взаимното повдигане на трофея на Жул Риме стартира зад къщата им на улица Беатрис, където бих играл футбол с часове. Повече от 50 години по-късно към момента можете да видите черните петна по тухлената стена, които биха употребявали като гол.

Изображение: Боби и Джак Чарлтън на обиколка на Ашингтън след Световното състезание

Рей Йънг в този момент живее в някогашния им дом и споделя, че си спомня по какъв начин се е чувствал, до момента в който е гледал братята на финала. „ Бях много горделив “, сподели той. „ Да видя някой от Ашингтън да печели нещо, тъй като не го е спечелил още веднъж. “

Рей с трогване си спомня по какъв начин Джак постоянно посещаваше къщата и обстоятелството, че го виждаха повече в общността. Той умря в Ашингтън през 2020 година и погребението му беше осъществено там, само че сър Боби, който ще бъде, също има незаличими връзки с града.

След авиокатастрофата в Мюнхен през 1958 година, която умъртви редица неговите съотборници и го остави тежко ранен, той се възвърне в Ашингтън.

През това време той беше изобразен вкъщи с майка си Сиси, както и да играе футбол на улицата с локални младежи.

< p> Говорейки с хора в центъра на града, на къса разходка от статуята на неговия чичо Джаки Милбърн, който стана рекордьор по голове на Нюкасъл Юнайтед, можете да усетите тяхната горделивост, че сър Боби коронова династия от изключителни играчи.

„ Не се заблуждавайте, може да съм преднамерен, тъй като съм момче от Ашингтън, само че той е най-хубавият футболист, който съм виждал “, сподели един мъж.

Докато друга жена Sky News беседва с назова Ашингтън „ център на футбола “. „ Имахме толкоз доста, които пристигнаха отсам и просто се надявам, че ще извадят още “, добави тя.

Прочетете повече:
Спомниха си легендата на Манчестър Юнайтед и Англия
Чарлтън беше един от най-великите играчи в играта

Скърбящите се подписват в книгата на съболезнования за сър Боби

Едно място, което постоянно е било усещано за наследството на сър Боби, е футболният клуб на общността Ашингтън, където негови фотоси се редят по стените на съблекалнята.

През 1989 година, когато клубът изпитва финансови усложнения, той урежда някои играчи на Манчестър Юнайтед да дойдат да играят против тях. Приходите от този мач, дружно с продажбата на билети за диалозите, които той изнесе в града, помогнаха на тима от Ашингтън да остане на повърхността.

Клубът, който още веднъж набира средства за оцеляването си, този път посредством crowdfunder, съществува от 1883 година и е тясно обвързван с Чарлтън и общността.

В първия си домашен мач след гибелта на сър Боби те поканиха хората да се подпишат в книгата на съболезнованията и получиха едноминутни овации преди този момент начален удар. Те също играха в специфична червено-бяла лента, с цел да отбележат времето, прекарано от сър Боби в тези цветове както за Манчестър Юнайтед, по този начин и за Англия.

Изображение: Сър Боби и майка му на неговия 21-ви рожден ден

Иън Скинър, екипът на тима управител, има лична връзка със семейство Чарлтън, баба му Естер Милбърн е била вуйна на Боби и Джак. Тези фамилни връзки означаваха, че Иън е виждал двойката доста пъти.

Той споделя, че триумфът им се корени в тъканта на общественост, в която мъжете биха работили с часове в бокса.

„ Градът е прочут с това, че работи интензивно и е доста непретенциозен “, сподели той. „ Винаги ще помня диалозите с Джак и сър Боб, в които те говореха за това по какъв начин футболът ги е избавил от нуждата да слязат в мината и по какъв начин са се почувствали късметлии. “

Иън също по този начин заключи мнението си, че възприятията се споделят в региона, до момента в който страната се готви да се сбогува с един от най-хубавите си играчи.

Изображение: сър Боби и майка му. Снимка: Daily Mail/Shutterstock

Легендата на сър Боби постоянно ще бъде обвързвана с Манчестър, само че в Ашингтън той постоянно ще бъде един от техните. Той сподели: „ Виждам ги като равни, земни джентълмени, които в никакъв случай не са не запомнили от кое място са тръгнали. “

„ Въпреки че Боби не беше виждан тук толкоз постоянно, той оказа помощ на футболния клуб за доста пъти ", добави той.

" Всеки е виждал този емблематичен знак на " Олд Трафорд ", роден в Ашингтън, изработен в Манчестър и това звучи правилно, само че той в никакъв случай не е забравял корените си. "

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР