Пътуването е любимо занимание за много хора, но става все

...
Пътуването е любимо занимание за много хора, но става все
Коментари Харесай

5 полезни съвета за евтина ваканция

Пътуването е обичано занятие за доста хора, само че става все по-скъпо. Намирането на преференциални предложения и отстъпки е добър метод да посетите мечтаните места, като оползотворите парите си оптимално добре, без да се разорявате.

30-годишният бизнесмен Травис Чеймбърс има зад тила си повече от 100 пътувания през последните 3 години, посещавайки места по целия свят със брачната половинка и двете си деца. Въпреки това той съумява да спести 60 000 $, с помощта на изпитани трикове.

" Пътуващите се нуждаят от цялата помощ, която могат да получат, с цел да спестят пари, до момента в който са на отмора. Особено когато пътуват със фамилията си ", споделя Чеймбърс пред CNBC.

Използвайки системата " проба-грешка ", той и брачната половинка му откриват способи да спестят време и пари в съвсем всеки аспект на пътуването - от полети до настаняване.

Ето няколко потребни и изпитани съвета от Чеймбърс за пътуващите:

Не използвайте мини бара в хотела или близкия хранителен магазин. Купете нужната храна онлайн

" Използвайте услуги като Amazon Pantry или Instacart. Направете поръчката преди да тръгнете от вкъщи си и ще я получите, щом пристигнете в хотела/апартамента. Така спестявате пари и време ", поучава спестовният бизнесмен.

Наемете правото за обичайно краткотрайно прилагане на благосъстоятелност от притежателя

Временно използваемата благосъстоятелност е благосъстоятелност, за която курортистите могат да купят право на прилагане за избран интервал от време и да я дават чартърен като ваканционен парцел в избрани интервали от годината.

Благодарение на тематичните групи във Фейсбук или уеб сайтове като Craigslist и RedWeek, Чеймбърс отсяда в сходни парцели и му излиза доста на ниска цена. За 300 $ той прекарва цяла седмица в първокласен хотелски комплекс в Хавай, до момента в който притежателят отсъства. Това е нормалната сума за 1 нощувка в подобен хотел.

Наемете непозната кола посредством приложения за коли по поръчка

Можете да наемете коли на други хора с приложения за коли по поръчка, като Getaround и Turo, и това ще ви спести пари.

С тяхна помощ можете да наемете именити " мускулести " коли като Dodge Challenger Hellcat или Ford Mustang кабриолет на много добра цена. Ще ви излезе доста по-евтино, в сравнение с в случай че употребявате организация за коли чартърен. Друг плюс е, че колите на тези платформи към този момент са застраховани, тъй че ще си спестите заплащането на застраховка.

Искайте отстъпки, когато употребявате ваканционни квартири като Airbnb или други

Всеки път, когато употребява Airbnb, Чеймбърс написа на притежателя, с цел да изиска отстъпка. И нормално получава такава при по-дълъг престой. " Обичайно икономисвам още 10 до 20%, като просто запитвам ", споделя той.

Ако пътувате с по-малка група, не се колебайте да споделите дом с някой различен. " Ползите от това са, че ще е още по-евтино, а съквартирантите постоянно са най-невероятните туристически сътрудници, които вършат вашето пътешестване още по-запомнящо се ", поучава предприемачът.

Използвайте на ниска цена рейс

Германската FlixBus е нискотарифна компания за автобусни пътувания с 250 000 ежедневни връзки до към 1700 дестинации допълнително от 27 европейски страни.

" Пътуването в FlixBus лишава малко повече време, само че коства към 30 $ спрямо билета за трен от 150 $. Можете даже да изберете пътешестване през нощта, с цел да можете да спите, като по този метод пестите време за пътешестване и пари за нощувка ", поучава Чеймбърс.

Освен в Европа, немската компания към този момент оперира и в западните щати на Съединени американски щати.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР